Hatice nine, torununun torununu gördü

Hatice nine, torununun torununu gördü -Sivasın Zara ilçesinde yaşayan 93 yaşındaki Hatice Keskin, söylediği deyişlerle hafızasını dinç tutmaya çalışıyor


SİVAS (A.A) - Zara ilçesinde yaşayan 93 yaşındaki Hatice Keskin, dinçliği ve hafızasıyla adeta yıllara meydan okuyor.
     İlçeye bağlı Girit köyünde ikamet eden ve torununun torununu gören Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçek yaşının 103 olduğunu ancak nüfusa 10 yıl geç kaydedildiğini söyledi.
     Keskin, 9 yıl önce eşini kaybettiğini ve kızı Gülsüme Üstündağ (61) ile yaşadığını belirtti. 15 yaşında evlendiğini ifade eden Hatice nine, 10 çocuk dünyaya getirdim, ikisi öldü, sekizi halen hayatta. 25 torunum var dedi.
     Çocukluk döneminde sıkıntılar çektiğini dile getiren Keskin, Çocukluğumuz zamanında çok savaşlar çıktı. Babam da bu savaşlara çağrıldı ve bir daha göremedim. Kıtlığın yaşandığı çocukluğumuzda, buğday, arpa bulamazdık ki ekmek yiyelim. Köyün erkekleri, köy köy dolaşarak yiyecek temin ederlerdi. Atatürkü görme şansım olmadı ama adını hep duyardım diye konuştu.
     Yaz mevsiminde yaylada yaşadığını anlatan Keskin, köydeki büyüklerden dinleyerek çok sayıda deyiş ezberlediğini belirtti. Bu deyişleri söyleyerek hafızasını dinç tuttuğunu dile getiren Keskin, her ihtiyacını kendisinin giderebildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Özel
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Hatice nine, torununun torununu gördü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER