Hava sporları

Hava sporları -Kayserideki Ali Dağında düzenlenen Avrupa Yelkenkanat Şampiyonasında sekizinci gün uçuşlarında İtalyadan Alessandro Ploner birinci oldu


KAYSERİ (A.A) - Ali Dağında düzenlenen Avrupa Yelkenkanat Şampiyonasının sekizinci gün uçuşlarında, İtalyadan Alessandro Ploner 5 bin 660 puanla birinci oldu.
     Uçuşlar öncesi 17 ülkeden 71 pilot, teknik heyetten güzergah ve hava durumu hakkında brifing verildi. Daha sonra yarışmacılar 135 kilometrelik Pınarbaşı-Kaynar hedefine gol yapmak için havalandı. Yarışma sonunda, İtalyadan Alessandro Ploner 5 bin 660 puanla birinci, Çek Cumhuriyetinden Dan Vyhnalik 5 bin 257 puanla ikinci, Slovakyadan Primoz Gricar 4 bin 785 puanla üçüncü oldu.
     Takım sıralamasında ise birinciliği İtalya, ikinciliği Slovenya, üçüncülüğü de İspanya elde etti.
    
     -Tek kadın pilot 3 kez gol yaptı-
    
     Bu arada, şampiyonanın tek kadın pilotu olan Alman Corinna Schwiegers Hausen, 8 günde 3 kez hedefe gol yaparak 70 erkek pilot arasında 12. sıraya yükseldi.
     Hausen, yarışmanın Avrupadaki yarışmalara kıyasla daha güzel olduğunu belirterek, 15 yıldır uçuyorum ve bu organizasyon harika. Bir bayan olarak buraya Avrupadan yelkenkanat ile gelmek çok zor. Bir bayan için bu spor çok iyi bir dal. Çok devasa bir fiziğe sahip değilim ama yelkenkanat ile de çok rahat uçabiliyorum dedi.
     Dünya Havacılık Federasyonu (FAI) Gözlemcisi Flip Kohensiev de, Kayseriye gelmeden önce bazı endişelerinin bulunduğunu, ancak organizasyonu gördükten sonra düşüncesinin tamamen değiştiğini anlattı. Kohensiev, Buraya gelmeden önce biraz endişeliydim, ama organizasyonu gördükten sonra her şey yelkenkanat için çok güzel ve yolunda gidiyor. Müthiş bir organizasyon. Organizasyon açısından hiçbir sıkıntımız yok. Burayı küçük bir yerleşim yeri gibi düşünüyordum, fakat gördüm ki Talas ve Kayseri çok büyük ve güzel bir şehir. Ali Dağı yelkenkanat sporunun gelişmesi için çok iyi bir yer diye konuştu.
     Şampiyona yarın yapılacak yarışlarla sona erecek.
    
     Muhabir: Doğan Koca / Mustafa Demircioğlu / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER