Hayata pedal çevirdiler

Hayata pedal çevirdiler -Yozgat Hayat Boyu Öğrenme Derneğinin başlattığı "Bisiklet Sür, Sürdürülebilir Bir Hayat Sür" projesi kapsamında Sorgunda bisiklet turu yapıldı


YOZGAT (A.A) - Yozgat Hayat Boyu Öğrenme Derneğinin başlattığı "Bisiklet Sür, Sürdürülebilir Bir Hayat Sür" projesi kapsamında Sorgun ilçesinde bisiklet turu yapıldı.
     Sabah saatlerinde Kaymakamlık binası önünde toplanan bisiklet sürücüleri, Kaymakam Levent Kılıçın da katılımıyla yaklaşık 10 kilometrelik parkurda pedal çevirdi.
     30 bisiklet sürücüsü, sart ile birlikte Şefaatli yolunu takip ederek, Mevlana Caddesi, Güzelyurt Mahallesi, Kaplıcalar mevkisi, Mermerciler Kavşağı, Cumhuriyet Caddesi, Agahefendi Mahallesi, Reisbey Köprüsü üzerinden Dutluk Parkına geldi.
     Burada verilen dinlenme ve aletli spor faaliyetinin ardından ilk bisiklet turu tamamlandı.
     Bisiklet turu sonrası bir açıklama yapan Kaymakam Levent Kılıç, sporun her türlüsünün insan sağlığı açısından büyük önem taşıdığını, bu nedenle de mümkün olduğu kadar spor yapmaya gayret ettiğini belirtti.
     Kılıç, "Yozgat Hayat Boyu Öğrenme Derneği Başkanı Ali Erol bu turları düzenlemekle önemli bir iş yapıyor. Bu günkü katılım beklediğimiz gibi oldu. Ancak bundan sonraki turlarda, katılımın daha yüksek olmasını bekliyoruz" dedi.
     Yozgat Hayat Boyu Öğrenme Derneği Başkanı Ali Erol da bundan sonra düzenleyecekleri etkinliklerin başında bisikletlerle Kerkenese gidip orada piknik yapmak olduğunu kaydetti.
     Katılımcılardan Yusuf Altan da tek kolu olmamasına karşın, bisiklet turuna katıldığını ve büyük zevk aldığını söyledi.
    
     Muhabir:Şahin Özmen
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Hayata pedal çevirdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER