Hayırsever iş adamından eğitime destek

Hayırsever iş adamından eğitime destek -Gaziantepte hayırsever bir iş adamı, okul ve pansiyon yapılacak arazideki ruhsatsız evlerin sahiplerine gerekli ödemeyi yaparak, inşaatların başlamasını sağladı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte hayırsever bir iş adamı, okul ve pansiyon yapılacak arazideki ruhsatsız evlerin sahiplerine gerekli ödemeyi yaparak, inşaatların başlamasını sağladı.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Valiliği ile ortaklaşa yürütülen Bir Okul Bin Gelecek projesi kapsamında bu yıl imzalanan bir protokolle Şehitkamil ilçesinde hazineye ait yaklaşık 8 bin metrekare arsada bir İmam Hatip Lisesi ile 200 kişilik pansiyon yaptırılmasına karar verildi.
     Hayırsever Mahmut Denizin katkılarıyla yapılması planlanan lise ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteğiyle inşa ettirilecek 200 kapasiteli pansiyon binasının inşaatına, arsada bulunan ruhsatsız evler nedeniyle başlanamadı. Evler ruhsatsız olduğu için de ilgililere resmi ödeme yapılamadı.
     Durumdan haberdar olan hayırsever iş adamı Mustafa Eruslu, ruhsatsız evlerin sahiplerine gerekli ödemeleri yaparak inşaatın başlamasını sağladı.
     Vali Erdal Ata, makamında kabul ettiği Erusluya katkılarından dolayı teşekkür etti. Ziyarette, eğitimin önemine değinen Ata, hayırseverlerin katkılarının artarak sürmesi durumunda, eğitimle ilgili fiziki sorunların daha kısa süre içinde çözüleceğini belirtti.
     Hayırsever iş adamı Eruslu da herkesin eğitim konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade ederek, çözümün bu şekilde hızlanacağını, kendisinin de her zaman bu tür destekleri vereceğini vurguladı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Hayırsever iş adamından eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER