HAYTAPtan hayvan haklarının anlatılması talebi

HAYTAPtan hayvan haklarının anlatılması talebi


BİTLİS (A.A) - Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyesi Dr. Damla Şahin, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında verilecek hutbe ve vaazlarda, hayvanlara eziyet edilmemesinin de anlatılması gerektiğini söyledi.
     Şahin, yaptığı açıklamada, hutbe ve vaazlarda hayvan haklarının anlatılması için üyelerinin Diyanet İşleri Başkanlığına, 81 il valiliğine, belediyelere ve müftülüklere dilekçe gönderdiğini belirtti.
     İslam dinine göre hayvanlara da acımak ve iyilik yapmak gerektiğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
     "Peygamber efendimiz, her canlı hayvana yapılan iyilikte sevap vardır diye buyurmuştur. İslam dininin bu hükümlerine rağmen yüzde 99u Müslüman olan bu toplumda, hayvanlar en büyük işkencelere uğruyor. Hayvanlar zehirlenerek öldürülmekte veya belediye bakım evlerinde, sokaklarda, aç ve susuz ölümlere mahkum edilmekte. Ülkemizde ve yurt dışında her yıl daha da artan ilgi ve katılımla kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde, yüce dinimizde hayvanların korunmasına ilişkin kıyamete kadar geçerli hükümlerin de yer almasını diliyoruz."
     Hayvanların önüne bir kap su ve yemek konmasının, onlara merhamet ve şefkatle yaklaşılmasının, İslam dininin bir gereği olduğunu anlatan Şahin, hayvanlara eziyet ve işkence edenlerin, onları dövüştürenlerin veya zehirleyerek öldürenlerin büyük günah işlediğini bildirdi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber HAYTAPtan hayvan haklarının anlatılması talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER