Hayvanat bahçesinin yeni konukları lemurlara ısıtma

Hayvanat bahçesinin yeni konukları lemurlara ısıtma sistemi -Hollandadaki bir hayvanat bahçesinden, 94 türde 750 hayvana ev sahipliği yapan Bursa Hayvanat Bahçesine gönderilen 7 lemur, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu -Uzun ku


BURSA (A.A) - Harun Kaymaz - Hollandadaki bir hayvanat bahçesinden, 94 türde 750 hayvana ev sahipliği yapan Bursa Hayvanat Bahçesine gönderilen 7 lemur, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Uzun kuyrukları ve iri gözleriyle dikkat çeken, beslenme saatlerinde karışık meyve ile beslenen lemurlara, kış günlerinde soğuktan etkilenmemeleri için ısıtma sistemli özel iç mekan hazırlandı.
     Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliğine üye olan Bursa Hayvanat Bahçesine, yapılan görüşmeler sonucu Hollandada bulunan Amersfoort Hayvanat Bahçesinden, bağış yoluyla gönderilen 4ü erkek 7 lemura, özel bakım uygulanılıyor. 94 türde yaklaşık 750 hayvan bulunan hayvanat bahçesinin yeni konukları lemurlar, ziyaretçilerin de ilgi odağı oluyor. Uzun kuyrukları ve iri gözleriyle dikkat çeken, beslenme saatlerinde karışık meyve ile beslenen lemurlara, kış günlerinde soğuktan etkilenmemeleri için ısıtma sistemli özel iç mekan hazırlandı.
     Madagaskarın ormanlarında, genellikle ağaçlarda yaşayan lemurlar, ısıtılan iç mekanda soğuktan etkilenmeden sıcağın keyfini yaşarken, hareketli yapılarıyla dikkat çekiyor.
     Hayvan Besleme Uzmanı ve Hayvan Transportu Sıla Smith, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin en büyük hayvanat bahçelerinden olan Bursa Hayvanat Bahçesine ilk defa getirilen lemurların büyük ilgi odağı olduğunu söyledi.
     Hayvanat bahçesine her geçen gün yeni katılımlar olduğunu ifade eden Smith, Özellikle son bir yıl içinde hayvan sayımızda artışlar oldu. Zürafalar, zebralar, kangurular, boğa yılanlarının yanı sıra şimdi de 7 lemur geldi. Lemurlar, özellikle çocuklar tarafından çok seviliyorlar, ilgilerini çekiyor. Çünkü çok hareketli ve insana yakın hayvanlar. Görünüşleri de çok sevimli ve adeta ilgi odağı oluyorlar diye konuştu.
    
     -Isıtılan özel mekanlarında oldukça keyifliler-
    
     Lemurların genellikle meyve ve sebze ağırlıklı beslendiğini dile getiren Smith, Muz ve elmayı çok seviyorlar. Biz de sponsorlar aracılığıyla hayvanat bahçemize gönderilen meyve ve sebzeleri belirli saatlerde hayvanlara yediriyoruz. Tabaklara özel meyve karışımı yaparak hayvanlara yediriyoruz ifadelerini kullandı.
     Kış aylarının gelmesi ve dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle lemurlar için özel iç mekan yaptıklarını vurgulayan Smith, Kar yağışı nedeniyle içerideler. Isıtmaları, radyatörleri, bulunuyor. Altlarına saman seriyoruz ve duvarlarını koruma ile kapatıyoruz. Özel mekanlarında oldukça keyifliler dedi.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Hayvanat bahçesinin yeni konukları lemurlara ısıtma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER