Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Özcan:

Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Özcan: Kurban sayısı bakımından küçükbaş ve büyükbaşta bir sıkıntı yaşanmıyor, pazarlamada da sıkıntı yok -Kurbanlarını kestirecek kişiler altyapısı kuvvetlendirilmiş yerlerde kesim yaptır


ANKARA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan, küçükbaş ve büyükbaş olarak yeterli sayıda kurbanlık bulunduğunu bildirdi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan ile Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, Keçiörendeki Ovacık Hayvan Pazarında kurbanlıkları denetledi, üreticilerin sorunlarını dinledi.
     Ankaranın en büyük ve en canlı pazarı olan Ovacık Hayvan Pazarında, 687 hayvan çadırı olduğunu, pazarda hayvanlar için sağlık hizmetleri yürütüldüğünü kaydeden Özcan, İl Müdürlüğünün hayvanların nakilleriyle sevk kontrolleriyle ilgili denetimleri yaptığını belirtti. Özcan, yeterli sayıda küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık bulunduğunu ifade etti.
     Valiliklerin ve belediye başkanlıklarının kesim yerleri oluşturduğunu belirten Özcan, bundan 5-10 yıl öncesinde sokaklarda denetimi, kontrolü ve küpesi olmayan kaçak hayvanların kesildiğini hatırlattı. Bakanlığın aldığı tedbirlerle kurbanlıkların belli merkezlerde kesilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğine dikkati çeken Özcan, belediyelerin hazırladığı çadırlarda ve kesim yerlerinde kaliteli, hijyenik kesimler yapıldığını, kurbanlıklarını kestirecek kişilerin altyapısı kuvvetlendirilmiş yerlerde kesim yaptırmalarını tavsiye etti.
     Kesimi yapılan etin muhafazasının çok önemli olduğunu vurgulayan Özcan, şunları kaydetti:
     Hayvan yüzümünde derideki bıçak kaçıkları çok önemli. Bunların milli ekonomiye çok zararı var. Derinin kesilip muhafaza edilmesi de çok önemli. Kesildikten sonra tırnak, boynuz, kafa ve iç organlar çevre, insan ve hayvan sağlığı açısından önemlidir. Kurban kesen vatandaşlara önerilerimiz hayvan atıklarını belediyelerin belirlediği merkezlere koysunlar. Böylece çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olacak.
    
     -Kurban alacak kişiler hayvanların kulak küpesine dikkat etsin-
    
     Özcan, kurban alacak kişilerin özellikle hayvanların kulak küpesinin olmasına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Türkiyenin ihtiyacın üstünde bir sayı ile kurban sezonuna girdiğini kaydeden Özcan, Et Balık Kurumunun bayram sonrası kalan kurbanlıkları alacağını, hayvanların kuruma kestirilebileceğini söyledi.
     Özcan, denetimin ardından Çorum Alacadan getirilen bin 640 kilogram ağırlığında 3 metre uzunluğundaki Nazlı isimli dananın bulunduğu çadırı da gezdi.
    
     Muhabir: Merve Yıldızalp
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Özcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER