Hayvanları Koruma Kanununa 700 dilekçeyle Hayır

Hayvanları Koruma Kanununa 700 dilekçeyle Hayır dediler -Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu üyeleri, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik öngören yasa tasarısına Hayır demek için yaklaşık 700 imza topladı


ANTALYA (A.A) - Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu üyeleri, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik öngören yasa tasarısına karşı yaklaşık 700 imza topladı.
     Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Evrim Çelik, Antalya Adliyesi baro kafeteryasında yaptığı basın açıklamasında, kurul olarak 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik öngören yasa tasarısına Hayır demek için 25 Martta imza kampanyası başlattıklarını söyledi.
     Yasa tasarısında geçen, sokaklardaki hayvanların toplanıp kentten uzak doğal yaşam parklarına yerleştirilmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu savunan Çelik, Bugün bile barınaklardaki 200-300 hayvana bakılamazken, sokaklardan toplanan binlerce hayvana nasıl bakılacak- Böyle bir düzenlemenin yasalaşması, sokak hayvanlarının ölüm fermanını imzalamakla eşdeğerdir dedi.
     Çelik, öngörülen yasa tasarısında evlerde beslenen hayvan türüne ve sayılarına müdahale edileceğini, bu durumun mülkiyet hakkına aykırı olduğunu bildirdi. Tasarıda köpeklerle ilgili yeni düzenlemelerin getirilmek istendiğine değinen Çelik, şöyle konuştu:
     Tehlikeli köpek yoktur, tehlikeli sahip vardır. Bu değişiklik teklifleri bir çok bakımdan yetersizdir. Petshoplarda hayvan satışı engellenmeli, hayvanların insanların eğlencesi için kullanıldığı yunus parkı, sirk gibi yerler yasaklanmalı. Mevcut hayvanat bahçelerinin şartları iyileştirilmeli ancak asla yenisinin açılmasına izin verilmemeli. Hayvan deneyleri ile ilgili tüm maddeler kaldırılmalı ve hayvan deneyleri yasaklanmalı. Ne yazık ki yapılmak istenen değişiklikler hayvanlar düşünülerek değil, insanlar düşünülerek yapılmıştır. Hayvanların var olmaktan doğan haklarını hiçe sayan bir yasanın tarafımızdan kabulü mümkün değildir.
     Yaklaşık 700 imza topladıklarını kaydeden Çelik, dilekçeleri pazartesi günü TBMMye göndereceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Hayvanları Koruma Kanununa 700 dilekçeyle Hayır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER