Hem imam hem kepçe operatörü

Hem imam hem kepçe operatörü -Vanın Gürpınar ilçesine bağlı Kuşdağı köyünün imamı Cercis Erdoğan, kışın kar nedeniyle kapanan köyün yollarını kendisine ait kepçeyle açıyor -İmam Erdoğan: -Köylülere yardımda bulunmak bana huzur


VAN (A.A) - Özkan Bilgin - Vanın Gürpınar ilçesine bağlı Kuşdağı köyünün imamı Cercis Erdoğan, kışın kar nedeniyle kapanan köyün yollarını kendisine ait kepçeyle açıyor.
     Kış koşullarının çetin geçtiği Kuşdağı köyünde 13 yıldır imamlık yapan Cercis Erdoğan, kendi imkanlarıyla aldığı kepçeyi köyün ve köylülerin hizmetinde kullanıyor.
     Yaz mevsiminde evlere şebeke suyu çekilmesi çalışmalarında kullandığı kepçeyi, kışın da yollar başta olmak üzere cami, Kuran kursu ve okul bahçesinin kardan temizlenmesinde kullanan imam Erdoğan, namaz saatleri dışında yaptığı çalışmayla köylülerin takdirini topluyor.
     Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış mevsiminin geçen yıllara göre bu yıl çetin geçtiğini belirterek, kar yağışının ardından köyün tüm yollarının kapandığını söyledi.
     Kar yağışıyla zor durumda kalan köylülere yardım etmek amacıyla kendisine ait kepçeyle köyün yollarını açtığını anlatan Erdoğan, bunun yanı sıra cami, Kuran kursu ve okulun önünü de kardan temizleyerek insanların rahat şekilde camiye ve Kuran kursuna öğrencilerin de okula gitmesini sağladığını ifade etti.
     Erdoğan, ezan ve namaz saatleri dışında yaptığı çalışmanın kendisine mutluluk verdiğini bildirerek, Dört yıl önce aldığım kepçeyi, kendi işlerimin yanı sıra köylülere hizmet için de kullanıyorum. Köylülere yardımda bulunmak bana huzur ve mutluluk veriyor dedi.
     Köylerde, özellikle kış mevsiminde insanların büyük sıkıntı yaşadığına değinen Erdoğan, Onların mağduriyetini az da olsa gidermek ve dualarını almak çok güzel. Asli görevim dışında hiçbir ücret talep etmeden böylesi bir hizmette bulunmam köylülerin de hoşuna gidiyor diye konuştu.
     Köylülerden Gürkan Taşçı da bu yıl yağan karı küreklerle temizleyemedikleri için imam Cercis Erdoğandan yardım istediklerine değinerek, Sağ olsun hiçbir zaman bizi kırmıyor. Ücret vermek istediğimizde de geri çeviriyor ifadelerini kullandı.
     İmam Erdoğanın 13 yaşındaki yeğeni Sümeyye Erdoğan ise köyde oyun alanı olmadığı için arkadaşları ile okul bahçesinde oynadıklarına işaret ederek, Kar yağdığında okulun bahçesini kar kaplıyor. Arkadaşlarımızla amcama söylediğimizde hemen kepçesiyle karları temizliyor. Biz de rahatlıkla oynayabiliyoruz. Köyde ne zaman bir sorun olsa Hızır gibi yetişiyor dedi.
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Hem imam hem kepçe operatörü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER