Hem ziyaret hem sözleşme görüşmesi

Hem ziyaret hem sözleşme görüşmesi


KAYSERİ (A.A) - Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Elektrik Şirketi Genel Müdürü Hidayet Atasoy Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekiyi ziyaret etti.
     Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Elektrik Şirketi ile Türk-İşe bağlı Tes-İş Sendikası arasında gerçekleşecek toplu iş sözleşmesi ön görüşmesi yapıldı.
     Yapılacak toplu iş sözleşmesinin hayırlı olması temennisinde bulunan Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Başkan Özhasekiye bugüne kadar toplu iş sözleşmelerine yapmış olduğu katkıdan dolayı teşekkür etti.
     Başkan Özhasekinin Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından sonra yapılan tüm sözleşme görüşmelerin olumlu geçtiğini hatırlatan Kumlu, kendilerinin de şirketin bir ortağı olduklarını ifade etti.
     Başkan Özhaseki ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek 2012 yılında Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketinde bazı değişimlerinin yaşandığını hatırlatarak Hükümete ait olan yüzde 20 hissesinin ortaklar tarafından alınmasıyla birlikte en büyük hisse Büyükşehir Belediyesine geçmiş oldu. Daha sonra da özel bir grup ve sendikamızın oradaki hissesi artmış oldu diye konuştu.
     Çalışanların haklarını her şeyin üstünde tuttuklarını belirten Başkan Özhaseki şunları kaydetti:
     Biz bir taraftan çalışan arkadaşlar namına sendikamızla konuşurken aslında ortağımızla görüşüyoruz. Yani buradan ne fazla verilirse veya ne eksik verilirse bizi ilgilendirdiği kadar aynı zamanda sendikamızı da ilgilendiriyor. Çünkü sendika da bu işin bir parçası. Biz aynı taraftayız. Her bu toplu sözleşme görüşmeleri başladığında sendikanın bir talebi olur, idare verebildiği kadar verir. Nihayetinde makul bir çizgide uzlaşılır. Bu görüşmeleri her zaman olumlu, anlayışlı bir şekilde devam ettiririz. Çalışan arkadaşlarımız bizim bir parçamız. Burada bir başarı elde ediyorsak onlar sayesinde elde ediyoruz. Yıllardır temsil ettiğimiz bütün kurumlarda bu anlayışı hakim kılarak kavgasız gürültüsüz, davullu, zurnalı törenlerle bu anlaşmaları yapıyoruz. Tabi sendikamıza da teşekkür etmek lazım. Tek taraflı olmaz bu işler. Her tarafı gözeten dengeli bir anlayış olursa davullu zurnalı törenlerle devam ediyoruz. Bugün görüşmelere başlıyoruz. Çok kısa bir süre içinde Türkiyede ki enflasyonun üzerinde bir zam oranında anlaşırız. Bundan bizim çalışanlarımız da mutlu olur diye ümit ediyorum.
     Ziyarette konuşmaların ardından toplu sözleşme öngörüşmelerine başlandı ve tutanaklara imzalar atıldı.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Hem ziyaret hem sözleşme görüşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER