Hemşireler Günü

Hemşireler Günü -Rize Valisi Çakır: "Sağlık sektörünün en önemli çalışanlarından olan hemşirelerimizi, şefkat meleği olarak tanımlıyorum"


RİZE (A.A) - Rize Valisi Nurullah Çakır, "Sağlık sektörünün en önemli çalışanlarından olan hemşirelerimizi, şefkat meleği olarak tanımlıyorum" dedi.
     Vali Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık sektörünün en önemli çalışanlarından olan hemşireleri, şefkat meleği olarak tanımladığını belirtti.
     Rizede ebe, hemşirelerin, az olmalarına rağmen fedakarca çalıştıklarını ifade eden Vali Çakır, "Bu fedakarlıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle halkımızdan, sağlık sektörü çalışanlarını üzmemek için azami gayret göstermelerini, zaman zaman olabilecek eksik olarak gördükleri hususların yanlış değerlendirme olabileceğini öngörmelerini ve karşılıklı toleranslı olmalarını diliyorum" diye konuştu.
    
     -Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sünbül-
    
     Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şafak Sünbül, hemşirelerin yoğun iş yükü ve çalışma temposuyla hizmet verdikleri kaydederek, şöyle dedi:
     "Sevgi, şefkat ve bilgi ile yapılan hizmetlerin hem mesleki haz hem de başarıyı getireceği kesindir. Her ızdırabı olan hastanın yanı başında, ona şefkatle dokunan elin hemşire eli olduğunu unutmamalıyız. Bu önemli hizmeti veren hemşirelerimizin hizmetlerini verirken halkımızın da bu meslektaşlarımıza yardımcı olmalarını bekliyoruz. Ülkemizde ve ilimizde yetersiz hemşire ile verilmeye çalışılan hemşirelik hizmetlerinde özveri ve gayretle çalışan tüm hemşirelerimizin haftasını kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım."
    
     -Sağlık Müdürü Tepe-
    
     Sağlık Müdürü Mustafa Tepe ise değişen sağlık ihtiyaçları kapsamında hasta haklarına, hasta yakınının beklentilerine en uygun şekilde cevap vererek verimli ve etkin sağlık hizmeti sunan hemşirelerin, sadece Hemşireler Gününde değil her zaman yanlarında olduklarını belirterek, "Her türlü olumsuzlukta, maddi ve manevi zorlukta ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sonsuz sabır, her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşirelerimizin haftasını kutlar sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim" dedi.
    
     -Halk Sağlığı Müdürü Özşahin-
    
     Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, Türkiye genelinde çok büyük atılımlar yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Büyük başarılar kaydettiğimiz sağlık ortamını sağlamamızda doktorlarımızla yan yana çalışan, gücünün üstünde çaba sarf eden tüm hemşire kardeşlerimizin Hemşireler Haftasını canı gönülden kutluyorum. Diğer sağlık çalışanlarımız ile hak ettikleri özlük haklarının da düzelmesi için çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü mutlulukla bildirmek isterim."
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER