Hemşireler Haftası

Hemşireler Haftası -Türk Büro-Sen Bitlis Temsilcisi Koçak, hafta nedeniyle basın açıklaması yaptı


BİTLİS (A.A) - Türk Büro-Sen Bitlis Temsilcisi Yüksel Koçak, "Hemşireler Haftası" nedeniyle basın açıklaması yaptı.
     Koçak, sendika olarak hemşirelerin haftasını kutladıklarını bildirdi.
     Koçak, şöyle konuştu:
     "Cefakar şekilde hizmet üreten, vekil ebe hemşire istihdamıyla, düşük ücrete mahkum edilen, sözleşmeli yapılarak hakları ellerinden alınan, çalışma hayatında güçlüklerle karşılaşan hemşirelerimiz her zaman özel ve önemlidir. Türkiyede görev yapan 124 bin hemşire sorunlarla uğraşmakta. 3,5 yılını nöbette geçiren hemşirelerin yüzde 89i, iş yüklerinin fazla olduğunu ifade etmektedir. İş yükünü normal gören hemşirelerin oranıysa yüzde 10dur. Hemşirelerin yalnızca yüzde 1i iş yükünün az olduğunu belirtmektedir."
     İş yükünün yanına çalışma koşullarının olumsuzluğu, dinlenme odalarının yetersizliği gibi sorunlarda eklenince hemşireler için çalışma hayatının zor geçtiğini vurgulayan Koçak, hemşirelerin fazla mesailerinin karşılığını da alamadığını ifade etti.
     Koçak, şunları dile getirdi:
     "Hemşireler komik nöbet ücretlerine mahkum edilmekte. Bunun yanı sıra hemşirelerimiz şiddete uğramakta, can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet üretmeye çalışmakta. Hemşirelerimiz artık bu tür saldırılardan yılmıştır, neredeyse hizmet üretemez hale gelmiştir. Birçok personelimiz ne yazık ki tükenmişlik sendromu yaşamaktadır. Hemşirelerin yıpranma hakkından mahrum bırakılması ise ayrı bir tuhaflık ve garabettir."
    
     Muhabir: Selcan Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hemşireler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER