Hentbol

Hentbol -(A) Milli Bayan Takımı, dünya şampiyonasına gidebilmek için play-offta karşılaşacağı Danimarka maçı ve Akdeniz Oyunları için Eskişehirde hazırlanıyor -Milli Takım Teknik Direktörü Vurgun: "Danimarka ciddi bir rakip ve k


ESKİŞEHİR (A.A) - Türkiye (A) Milli Bayan Hentbol Takımı, 2013 Dünya Şampiyonasına gidebilmek için play-offta karşılaşacağı Danimarka maçı ve 20-30 Haziranda Mersinde yapılacak Akdeniz Oyunları için hazırlıklarını Eskişehirde sürdürüyor.
     Milli Takım Teknik Direktörü Hikmet Vurgun, Anadolu Üniversitesi (AÜ), Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulundaki kampta AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon sonu olduğundan bazı oyuncuların sakatlıklarının bulunduğunu ve bu yüzden takıma katılmayan sporcuların olduğunu söyledi.
     Sezon sonu bağlı sporcularda yorgunluğun da bulunduğunu ifade eden Vurgun, şöyle konuştu:
     "İki çok önemli sınavımız var. 2013 Dünya Şampiyonasına gidebilmek için play-offta Danimarka ile karşılaşacağız. Danimarka ciddi bir rakip ve kağıt üstünde favori olan bir takım. Daha sonra Akdeniz Oyunları var. Bu iki sınavı iyi şekilde geçmek istiyoruz. Evimizde katılacağımız Akdeniz Oyunları bizim için çok önemli."
     Vurgun, 25 Mayısta Ukraynaya gideceklerini ve burada iki hazırlık maçı yapacaklarını belirtti.
     Ankaraya 28 Mayısta döneceklerini anlatan Vurgun, "Ankarada 2 Haziranda Danimarka ile karşılaşacağız. Daha sonra 7 Haziranda Danimarka deplasmanına gideceğiz. Ayın 9unda Türkiyeye geri dönüp Akdeniz Oyunları için Adanaya geçeceğiz. 29 Haziranda da final oynayıp süreci bitireceğiz" dedi.
     Vurgun, 50 günlük kamp sürecinde oyuncularda bıkkınlıkların yaşanabildiğini, Eskişehir gibi sosyal ve sanatsal bir kentte takım oyuncularının boş zamanlarını değerlendirdiğini söyledi.
    
     -"Maçlara iyi hazırlandık"-
    
     Takım kaptanı Yeliz Yılmaz ise dünya şampiyonasına gidebilmek için play-offta Danimarka ile iki önemli maç yapaklarını anlatarak, en son 2008 yılında Danimarka ile karşılaştıklarını ve bir farkla yenilerek elendiklerini anımsattı.
     Danimarkayı yenmek istediklerini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:
     "Maçlara iyi hazırlandık. Danimarkayı eleyip dünya şampiyonasına gitmek istiyoruz. Daha sonra hedefimiz Akdeniz Oyunları için. İtalyadaki 2009 Akdeniz Oyunlarında finale kalmıştık. Bu kez şampiyonluğu hedefliyoruz. Uzun yıllardır beraber olan bir ekibiz. Herkes birbirini çok iyi tanıyor. Uzun kamp süreleri bazen bıkkınlık yaratabilir ancak Eskişehir çok güzel bir kent. Anadolu Üniversitesinde bize her konuda yardımcı oluyor."
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER