Her derde deva alıç bitkisi

Her derde deva alıç bitkisi -Simav Ziraat Odası Başkanı Bütüner: Alıç meyvesinin kalp kasları ve hafızayı güçlendirdiği, kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği biliniyor


KÜTAHYA (A.A) - Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, alıç meyvesinin kalp kasları ve hafızayı güçlendirdiğini, kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiğini bildirdi.
     Bütüner, AA muhabirine, halk arasında akdiken, yemişen, geviş, edran, geyik dikeni gibi adlarla da anılan alıcın, insan sağlığına yararlı olduğunu söyledi.
     Alıcın, kalp kaslarının güçlenmesi ve eklem kireçlenmesinin önlenmesinde doğal bir besin desteği olduğunu belirten Bütüner, şöyle konuştu:
     Alıç meyvesinin kalp kasları ve hafızayı güçlendirdiği, kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği biliniyor. C vitamini başta olmak üzere çeşitli vitaminler içeren alıç, önemli bir kalp ve damar sağlığı destekleyicisidir. Kalp damarlarını genişleterek kanın daha rahat pompalanması ve dolaşmasını sağlayarak kalbin yükünü hafifletir. Kalp krizi riskini azaltır. Kalp atışlarını düzenleyerek düzensiz kalp atışına karşı koruyucu ve tedavi edici etki gösterir. Sinirler üzerinde yatıştırıcı etkisiyle sinir bozukluğu ve sinirsel çarpıntıları giderir. Beyne kan akışını artırır. Uykusuzluğa iyi gelir. Yüksek tansiyonu düşürür. Mideyi kuvvetlendirir. Spazm çözücü ve idrar söktürücüdür. Cinsel gücü artırır.
    
     -Suyu şerbet yapılıp içilirse baş ağrısını keser-
    
     Bütüner, bitkinin çiçeğinin çay gibi demlenip içilebileceğini, meyvesinin de yenilebileceğini anlattı.
     Lapa haline getirilip şişliklerin üzerine konulursa yararlı olduğunu dile getiren Bütüner, şunları kaydetti:
     Suyu şerbet yapılıp içilirse baş ağrısını keser. Vücutta alışkanlık yapmadığı ve birikerek vücuda zararlı olabilecek maddeler içermediği için uzun süreli olarak kullanılabilir. Zaten etkilerini göstermesi için belli bir süre kullanmak gerekmektedir.
     Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak, çiçek ve meyve karışımı, kaynamış bir bardak suyla haşlanır. 10 dakika bekletildikten sonra süzülür, balla tatlandırıldığında (şeker hastaları tatlandırma yapmamalı) etkisi daha da artar. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş çay, aç karnına veya öğün aralarında sıcak içilir.
     Bütüner yan etkisi olmadığı için çok sayıda ülkenin Sağlık Bakanlıklarınca kullanılabileceği bildirilen alıcın bağımlılık yapmadığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Her derde deva alıç bitkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER