Heyelan bölgesi, ağaçlandırma alanı ilan edildi

Heyelan bölgesi, ağaçlandırma alanı ilan edildi -Develi Ayvazhacı Köyünde 33 yıl önce toprak kayması sonucu 40 kişinin can verdiği bölge ağaçlandırma sahası ilan edildi


KAYSERİ (A.A) - Develi Ayvazhacı Köyünde 33 yıl önce toprak kayması sonucu 40 kişinin can verdiği bölge ağaçlandırma sahası ilan edildi.
     2007 yılında bin 600 hektar mera arazisinin ağaçlandırma çalışması için yapılan başvuru 2010 yılında onaylandı ve 2011 yılında mera dan çıkartılarak Orman Bölge Müdürlüğüne ağaçlandırma çalışması yapılmak üzere tahsis edildi.
     Develi Belediye Başkanı Recep Özkan çalışmaları yerinde incelemek üzere gittiği Ayvazhacı Köyünde teraslama çalışması yapan ekiplere tepsi ile baklava ikramında bulunarak yapılan çalışmalardan dolayı Orman Bölge Müdürlüğü, Develi Orman İşletme Şefliği ve çalışan firma temsilcilerini tebrik etti.
     Yetkilerden alınan bilgiye göre bir hafta içerisinde 75 işçi ile birlikte yüz bin fidanın toprakla buluşarak Develiye yeni bir akciğer kazandıracak çalışmada başkan Recep Özkan da paletli kepçe kullanarak teraslama çalışmalarına katkı sağladı.
     Çalışmalarına sevgilerini ve duygularını da katarak canla başla çalışan ve Kurban Bayramını dahi gurbette dağların başında geçirerek 19 Ekimde başlanılan ve 20 gün gibi kısa bir sürede 160 hektar araziyi fidan dikimine uygun olarak teraslama çalışması yapan işçileri tebrik eden Başkan Recep Özkan, gurbette çalışarak evlerine ekmek parası götüren iş makinesi operatörlerinin söylediği yanık Turnam Gidersen Mardine Yarime selam söyle Türküsünü dinlerken duygulandı.
     Ayrıca Kürtçe olarak söylenen Sarışın Güvercin ve Kara gözlü sevgili türküsünü de dinleyerek çalışanlara moral verdi.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Heyelan bölgesi, ağaçlandırma alanı ilan edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER