Hıdırellez kutlamaları

Hıdırellez kutlamaları -"İlkyaz bayramı"nın başlangıcı kabul edilen Hıdırellez, Yozgatta kutlandı


YOZGAT (A.A) - Hızır ve İlyas peygamberlerin buluşup, dilekleri gerçekleştirdiklerine inanılan ve baharın müjdecisi "ilkyaz bayramı"nın başlangıcı kabul edilen Hıdırellez, Yozgatta kutlandı.
     Yozgat Belediyesi öncülüğünde Türkiyenin ilk milli parkı Yozgat Çamlığı tepesinde düzenlenen törende renkli görüntüler oluştu.
     Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı Belediye Başkanı Yusuf Başer bazı il yöneticileri ile vatandaşların katıldığı Hıdırellez etkinlikleri kapsamında halk oyunları ekibi gösteri yaptı, vatandaşlar arasında, kaşıkta yumurta taşıma, çuval ile koşu ve halat çekme yarışmaları düzenlendi. Yarışmalar sonrası yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.
     Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, kutlamalar sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Hıdırellezin, Hızır ve İlyas peygamberlerin buluşup, dilekleri gerçekleştirdiklerine inanılan ve baharın müjdecisi ilkyaz bayramının başlangıcı olarak kabul edildiğini belirtti.
     Türk gelenek ve göreneklerinin, birlik ve beraberlik adına önemli etkinliklere vesile olduğunu ifade eden Başer, "Bu kültür hazinesinden biri de birlik, beraberlik ve kardeşliğin simgesi olan Hıdırellez şenlikleridir. Bu tür etkinlikler kaynaşmaya da vesile oluyor" dedi.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Hıdırellez kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER