Hıdrellez kutlamaları

Hıdrellez kutlamaları -Kahraman Baba Hıdrellez Şenliğinde 20 bin kişiye tavuklu pilav, ayran ve irmik helvası dağıtıldı


SAKARYA (A.A) - Sakaryanın Adapazarı ilçesinde düzenlenen Kahraman Baba Hıdrellez Şenliğinde, 20 bin kişiye tavuklu pilav, ayran ve irmik helvası dağıtıldı.
     Karaman Mahallesindeki Kahraman Baba Türbesi bahçesinde binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen şenlikte, kilometrelerce uzunluğunda araç kuyrukları oluştu.
     Sakarya Müftüsü İlyas Serenlinin yaptığı duayla başlayan şenlikte dağıtılan 20 bin kişilik tavuklu pilav, kısa sürede tükendi.
     Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehter takımının konser verdiği şenlikte, çocuklar şiir okudu, Karagöz ve Hacivat gölge oyunu sergilendi.
     Şenliğe katılan bazı vatandaşlar Kahraman Baba Türbesinde dua ederken bazıları da açılan stantları gezdi.
    
     -Karaman Mahalle Muhtarı Çalık-
    
     Karaman Mahalle Muhtarı Mustafa Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, kültürel mirası sürdürmek, baharın gelişini, barış ve huzur ortamında kutlamak için hıdrellez programı düzenlediklerini söyledi.
     Çalık, etkinliğe yaklaşık 20 bin kişinin katıldığını ifade ederek, "Böyle güzel bir havada vatandaşlarımızla baharın gelişini kutluyoruz. Şenliğimizi herhangi bir sorun çıkmadan yapmak istedik ve öyle de oldu. Kahraman Baba Hıdrellez Şenliğini bir gelenek haline getirdik. Bu yıl şenliğimizin 4üncü yılını kutluyoruz" diye konuştu.
     Çalık, şenliğe katılan çocukların, gençlerin ve yaşlıların mutlu olduğunu belirterek, eğlencelerin gün boyu devam edeceğini kaydetti.
     Kahraman Baba Hıdrellez Şenliğine 4 yıldır katılan ev hanımı Ayşe Güler de çocukları ve komşularıyla piknik yaptıklarını ifade etti.
     Kahraman Baba türbesini de ziyaret ettiklerini anlatan Güler, dua ettiklerini ve Kuran-ı Kerim okuduklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Salih Eren - Çağrı Turgut
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Hıdrellez kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER