Hırvatistan Ekonomi Bakanı Cacic, Antalya Valiliğini

Hırvatistan Ekonomi Bakanı Cacic, Antalya Valiliğini ziyaret etti -Cacic: Antalyadaki konsolosluğun açılmasının ardından iş birliği karşılıklı çıkarlar çerçevesinde çok daha ileri noktalara gelecektir


ANTALYA (A.A) - Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Radimir Cacic, Antalya Valisi Ahmet Altıparmakı ziyaret etti.
     Hırvatistan Cumhuriyeti Antalya Fahri Konsolosluğu açılışı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) Hırvatistan ile ortaklaşa düzenlediği Türk-Hırvat İş Forumuna katılmak üzere Antalyaya gelen Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Radimir Cacic ve beraberindeki heyet, Vali Ahmet Altıparmakı makamında ziyaret etti.
     Vali Altıparmak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, turizm ve ekonomi açısından Hırvatistanın önemli bir ülke olduğunu söyledi.
     Altıparmak, Hırvatistanun nüfus ve alan olarak küçük olduğunu, ancak ihracatta Türk ekonomisi açısından fevkalade önem arz ettiğini ifade ederek, Türkiyenin Hırvatistana son dönemde 250 milyon dolara yakın ihracatı, 310 milyon dolar da ithalatı var. Antalyaya baktığımız zaman ise ihracatımız 1.2 milyon dolar, ithalatımız ise 4.5 milyon dolar. Bu ziyaret umarım ekonomi, turizm, tarım alanlarında işbirliklerinde ciddi adım olur dedi.
     Hırvatistan ile turizm açısından ciddi bir işbirliği içinde olduklarını belirten Altıparmak, Hırvatistandan yılda 50 bin civarında turist geldiğini, bunun hiç de küçümsenecek bir rakam olmadığını kaydetti.
    
     -Antalyaya ilk ziyaret-
    
     Hırvatistan Başbakan Yardımcısı Cacic ise 33 yıl boyunca Türkiyeye çok defa geldiğini, fakat Antalyayı ilk defa ziyaret etiğini söyledi.
     Vali Altıparmakın iki ülke arasında ithalat ve ihracat açısından ifade ettiği rakamların çok etkileyici olduğuna işaret eden Cacic, Türkiye 640 kilometrelik kıyı şeridine sahip. Hırvatistanın kıyı şeridi ise 5 bin 800 kilometre uzunluğunda. Ancak ülkemize gelen turist sayısı ülkenize turist sayısıyla neredeyse aynı dedi.
     Cacic, Antalyanın bölgesel kalkınma açısından model olarak ele alınabilinecek bir şehir olduğunu dile getirerek, kentin tarımın yanı sıra farklı araçları kullanılarak kalkınmaya yönelik örnek teşkil edebileceğini kaydetti.
     Antalyadaki konsolosluğun açılmasının ardından iş birliği karşılıklı çıkarlar çerçevesinde çok daha ileri noktalara gelecektir diyen Cacic, gelecekte tekrar bir araya gelmek için yeni fırsatlar doğacağından emin olduğunu kaydetti.
     Cacic, Türkiyeye gelme nedenlerinin Antalyada fahri konsolos olarak görevlendirilen iş adamı Fettah Tamince ile İstanbulda bir toplantı yapmak olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:
     Fettah Tamince Hırvatistanda Rixos otellerini başarılı bir şekilde işletiyor. Hırvatistanda yüksek potansiyele sahip olan alanı satın alma konusunda bir ilgiye sahipler. Büyük bir kongre merkezi, birkaç bin yataklı bir merkezin yapılmasına yönelik çalışmaları var. Bu bağlamda onlarla yapmış olduğumuz görüşmede, Antalyaya gelip yakın zamanda inşa edilmiş ve işletmeye koyulmuş tesislerini görmenin faydalı olacağına karar verdik.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hırvatistan Ekonomi Bakanı Cacic, Antalya Valiliğini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER