Hizanda kızların okullaşması seferberliği

Hizanda kızların okullaşması seferberliği -Bitlisin Hizan ilçesinde kaymakamlıkça oluşturulan 20 kişilik ekip, kızların okula kazandırılması için seferber oldu


BİTLİS (A.A) - Bitlisin Hizan ilçesinde kaymakamlık tarafından oluşturulan 20 kişilik ekip, kızların okula kazandırılması için seferber oldu.
     Kız çocuklarının okula kazandırılması için çalışma başlatan Hizan Kaymakamlığı, ilçe ve köylerinde okula gönderilmediği tespit edilen 650 kız öğrencinin eğitimlerini sürdürmesi için harekete geçti.
     Okul çağındaki kızların, ailelerinin ikna edilerek okula kaydettirilmesi için Kaymakam Hayrettin Baskın başkanlığında 20 kişilik bir ekip kuruldu.
     Kaymakam Baskın başkanlığındaki ekipte İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Atakan, İlçe Müftüsü Mustafa Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abit Arvas, öğretmenler ve kurum amirleri de bulunuyor.
     Önceden tespit ettikleri kız çocuklarını evlerinde ziyaret eden Baskın ve beraberindekiler, ilçe merkezinde ve köylerde çalmadık kapı bırakmıyor.
     Kaymakam Baskın, gazetecilere yaptığı açıklamada, çeşitli nedenlerle okula gönderilmeyen kız çocuklarını eğitime kazandırmak için adeta seferberlik başlattıklarını söyledi.
     Çalışmalar kapsamında, okula gönderilmeyen kızların yoğun olduğu köy ve mezralara giderek aileleri ikna etmeye çalıştıklarını belirten Baskın, şöyle konuştu:
     Kızlarımızın okula devamı noktasında çeşitli sıkıntılar var. Bu nedenle de bölgenin kendine özgü yapısını göz önüne alarak, kızların yatılı ilköğretim okullarına devamını sağlamayı amaçladık. Programımız bugün itibarıyla başladı. Bundan sonra başta milli eğitim müdürümüz olmak üzere, kurum amirlerinin katılımıyla kızları okula kazandırma çalışmalarına devam edeceğiz.
     Görüştüğü ailelere, Gayda köyünde sadece kız çocuklarının eğitim gördüğü yatılı bir ilköğretim okulunun bulunduğunu anlatan Baskın, ailelerle yapılan görüşmelerden olumlu sonuçlar elde etti.
     Aileleri ikna çalışmalarına katılan Müftü Kaya ise İslamiyetin okumaya önem veren bir din olduğunu ve Peygamber efendimize gönderilen ilk emrin oku olduğunu söyleyerek, aileleri ikna etmeye çalıştı.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Hizanda kızların okullaşması seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER