Hizanda 5 bin fıstık fidanı dağıtıldı

Hizanda 5 bin fıstık fidanı dağıtıldı


BİTLİS (A.A) - Hizan Kaymakamlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Siirt Fıstığı projesi kapsamında, ilçede 5 bin fıstık fidanı dağıtıldı.
     Kaymakam Hayrettin Baskın, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında ilk etapta ilçe merkezi ve 15 köyde yabani fıstık ağaçlarına, Siirt fıstığının aşılandığını söyledi.
     Projenin ikinci etabında ise Siirt Fıstığı Üreticileri Birliği Başkanlığından temin ettikleri 5 bin fidanı vatandaşlara dağıttıklarını ifade eden Baskın, Proje kapsamında yine eş zamanlı olarak ilçemize Siirtteki birlikten gelen üç kişi, fıstık ağaçlarını budayarak, vatandaşlara budama yöntemini hakkında eğitim verdi. Projenin finansmanını Hizan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği üstlendi. Projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum dedi.
     İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Asak ise geçen yıl projenin ilk aşaması olarak 2 bin 500 ağaca Siirt fıstığını aşıladıklarını anımsattı.
     Aşı çalışmaları kapsamında, Siirtten gelen ustaların çiftçilere aşı ve budama eğitimi verdiğini belirten Asak, şöyle konuştu:
     Gelecek yıl ağaçların aşılanmaya hazır hale getirilmesini amaçladık. Çiftçiler budama yaptığında gelecek yıl aşılamamız çok daha verimli olacak. Dağıttığımız fidanları vatandaşlarımız bahçelerine dikti. Bu projenin getirisi çok yüksek. Hizanda aroması, tadı ve kalitesi yüksek Siirt fıstığının üretilmesi, ilçenin ekonomisini canlandıracak. Önümüzdeki yıllarda projenin meyvesini alacağız. Bundan sonrası için fıstığın fidanını üretmeyi hedefliyoruz. Projede emeği geçen Kaymakam Baskına teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Hizanda 5 bin fıstık fidanı dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER