Hocalı Katliamının 21. yılı

Hocalı Katliamının 21. yılı -Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği tarafından, Hocalı Katliamını vatandaşa anlatmak için Erzurumda sergi açıldı -Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Gülbey: Canı pahasına Karaba


ERZURUM (A.A) - Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği tarafından, Hocalı Katliamının 21. yılı nedeniyle, Erzurum kent merkezinde sergi açıldı.
     Cumhuriyet Caddesi üzerinde, Lala Paşa Camisi yanında açılan sergide, Hocalı Katliamında öldürülen gazeteci Cengiz Mustafayevin fotoğraf makinesinden çıkan 25 adet fotoğraf yer alıyor.
     Üzerinde Karabağa Azadlık yazılı yelek giyen derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gülbey, sergiyi gezen vatandaşlara Ermenilerin Hocalıda yaptığı katliamı anlatıyor.
     Gülbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermenilerin Karabağa girerek Hocalı kentinde yaptığı katliamın 21. yıl dönümü dolayısıyla sergi açtıklarını belirterek, bu toprakların hala işgal altında olduğunu söyledi.
     Sergide toplam 25 fotoğrafın yer aldığını vurgulayan Gülbey, Hocalı katliamına dikkati çekmek için böyle bir sergi organize ettik. Hedefimiz, Hocalı Katliamını dünyaya göstermek, işgalin bir an önce sona ermesi ve sürgün olan Hocalı, Karabağ halkının artık o topraklara dönmesini sağlamaktır dedi.
     Her yıl farklı şehirlerde sergi açtıklarını anlatan Gülbey, şunları kaydetti:
     Geçen yıl Taksimde, önceki yıl Ankara Abdi İpekçi Parkında, İstanbul Halkalıda, Vanda, Karsta sergiler açtık. Bu sene Erzurumu seçtik. Buradan da Nahçivana gidip orada sergi açacağız. Nasıl Türkiyede Hocalıyı anlatıyorsak, Nahçivan Devlet Üniversitesinde de Türkiyede olan katliamları anlatıyoruz. Çünkü bu katliamın tek sebebi, Müslüman Türk olmamızdır.
     Sergide ziyaretçilere Hocalı Katliamını anlatan dergi, CD ve broşürler verdiklerini ifade eden Gülbey, Burada defterimiz var. Sergiyi gezen misafirlerimiz, deftere duygu ve düşüncelerini yazıyorlar. Canlı tanıkların konuşmalarının yer aldığı bin 500 adet de kitap çıkardık, İngilizce ve Türkçe. Onları da Avrupa ülkelerinin büyükelçiliklerine, başkonsolosluklarına göndererek, asıl katliamın bizlere yapıldığını anlatmaya çalışıyoruz diye konuştu.
     Ermeni diasporasının haksız olduğu halde Avrupa tarafından desteklendiğini dile getiren Gülbey, Avrupanın bu kadar desteklemesinin tek sebebi Ermenilerin Hristiyan olmasıdır ifadelerini kullandı.
     Gülbey, şöyle devam etti:
     Canı pahasına Karabağda, Hocalıdaki katliam esnasında Ermeni kurşunlarına karşı göğüs gererek, oraya canı pahasına giren gazeteci Cengiz Mustafayevin fotoğraflarını burada sergiledik. Fotoğrafları o bize ulaştırdı. Bunlar onun makinesinden çıkan fotoğraflar. Eğer oraya girmeseydi, oradaki ambargo sonucu oradaki katliamların hiçbirine biz şahit olamayacaktık. Çünkü yapılan katliamlar ört bas edilecekti. O fotoğraflar sayesinde ambargo kalktı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Hocalı Katliamının 21. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER