Hollandadaki Yozgatlılardan engellilere akülü araç

Hollandadaki Yozgatlılardan engellilere akülü araç -Hollanda Yozgatlılar Federasyonu ve Hollanda Yozgatlı İş Adamları Derneği tarafından temin edilen 63 akülü tekerlekli sandalye kura ile engellilere dağıtıldı


YOZGAT (A.A) - Hollanda Yozgatlılar Federasyonu ve Hollanda Yozgatlı İş Adamları Derneği tarafından temin edilen 63 akülü tekerlekli sandalye, kura ile belirlenen engellilere dağıtıldı.
     Yozgat Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen törene, Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Hollanda Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Nihat Koçak, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz ve kamu kurumlarının müdürleri katıldı.
     Vali Abdulkadir Yazıcı, yaptığı konuşmada, Türk vatandaşlarının köylerini, hatıralarını, akrabalarını bırakarak Avrupaya göç etiklerini ve gurbette kendilerine rızık aramaya başladıklarını ifade etti.
     Göç eden vatandaşların memleketlerini unutamadıklarını ve çeşitli dernekler kurduklarını belirten Yazıcı, Gurbetteki vatandaşlarımız memleketlerini özlüyor ve sıla hasreti çekiyor. Bu hemşehri severlik lafta kalmadı. Bir araya geldiler ve Yozgatta yaşayan vatandaşlarımızın biraz olsun gönlünü hoş etmek için 63 akülü aracı toplayarak bize gönderdiler. Bu güzel hareketten dolayı hemşehrilerimizi tebrik ediyorum. Kendilerine diyarı gurbetteki yaşamlarında başarılar diliyorum diye konuştu.
     Belediye başkanı Yusuf Başer de Yozgatta Türkiye ortalamasının üzerinde engellinin yaşadığını kaydederek, Biz de engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarını iyileştirmek için birtakım çalışmalar yapıyoruz. Onların toplumla bütünleşmesi adına çalışmalar yürütüyoruz. Bundan sonra da çalışmalarımızı sürdürerek hep birlikte engelsiz bir toplum oluşturacağız dedi.
     Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Nihat Koçak da engelli olmanın Allahın takdiri olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     Hepimiz engelli olabiliriz. Sizlere yardımcı olabilmek için Hollanda Yozgatlılar Federasyonu ve Hollanda Yozgatlı İş Adamları Derneği işbirliğiyle değerli Yozgatlı hemşehrilerimizin katkılarıyla bu araçları buraya getirdik. Bütün engelli vatandaşlarımıza yetişmemiz mümkün değil. Fakat elimizden gelen daha fazla çabayı göstereceğiz. Hiç kimseyi mağdur durumda bırakmak istemiyoruz.
     Konuşmaların ardından 63 akülü tekerlekli sandalye, isimleri kura ile belirlenen engellilere hediye edildi.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Hollandadaki Yozgatlılardan engellilere akülü araç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER