Hollanda Mimarlık Enstitüsü heyeti, Yıldırımdaki kentsel

Hollanda Mimarlık Enstitüsü heyeti, Yıldırımdaki kentsel dönüşümleri inceledi


BURSA (A.A) - Hollanda Mimarlık Enstitüsü heyeti, Mimarlar Odası Bursa Şubesinin ev sahipliğiyle Bursada kentsel dönüşümle ilgili çalıştay düzenledi.
     Yıldırım Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, gezici çalıştay düzenlemek için Türkiyeye gelen Merve Bedir koordinatörlüğündeki Hollanda Mimarlık Enstitüsü heyeti, Ankaradaki çalıştayın ardından Bursada da çalıştay düzenledi.
     Önce Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde kentsel dönüşümle alakalı incelemelerde bulunan 8 kişilik heyet, çeşitli notlar alarak Hollandadaki kentsel dönüşüm çalışmalarından örnekler verdi.
     Heyet, incelemelerin ardından Mimarlar Odası Bursa Şubesinde düzenlenen çalıştaya katıldı.
     Çalıştaya katılan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Yıldırımda önemli kentsel dönüşümlere imza attıklarını belirterek, fiziki ve sosyal pek çok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.
     Kentsel dönüşümde vatandaşların refah seviyelerini yükseltmeyi amaçladıklarını dile getiren Keskin, şunları kaydetti:
     İlçemizde hayata geçirdiğimiz kentsel dönüşümlerde sadece konut üretmekle kalmadık aynı zamanda vatandaşlarımız için sosyal donatı alanları da yaptık. Amacımız, 7 mahalleyi kapsayan yeni kentsel dönüşüm projemizi, problemsiz ve en kısa sürede yapmak. 39 bin konutun yıkılarak yerine 50 bin depreme dayanıklı konutun inşa edileceği dev dönüşümde mimar ve şehir plancılarımızın görüşleri bizler için önemli.
     Keskinin konuşmasının ardından, Hollanda Mimarlık Enstitüsünden gelen mimar ve şehir plancıları, Hollandadaki kentsel dönüşüm projelerinden, en kısa sürede, nasıl daha kaliteli ve sağlam konutlar üretilebileceği gibi konularda bilgi verdi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Hollanda Mimarlık Enstitüsü heyeti, Yıldırımdaki kentsel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER