Hollandalı öğrenciler, Bodrumda hayvan barınağında eğitim

Hollandalı öğrenciler, Bodrumda hayvan barınağında eğitim görüyor -Hollandadan Bodruma gelen Utrecht Üniversitesi Veteriner Hekimlik Bölümü son sınıf öğrencileri, Bodrum Hayvan Barınağında uygulamalı eğitim alıyor (Fotoğraf


MUĞLA (A.A) - Hollanda Utrecht Üniversitesi Veteriner Hekimlik Bölümü son sınıf öğrencileri, uygulamalı eğitimi almak için Bodruma geldi.
     Bodrum Hayvan Hakları Derneği ile iletişime geçen Hollandanın Utrecht Üniversitesi Veteriner Hekimlik Bölümü son sınıfında eğitim gören 2 öğrenci, yaklaşık 500 hayvanın barındırıldığı Bodrum Belediyesi Hayvan Bakımevine gelerek hem yardımlarda bulunuyor hem de ameliyatları izliyor.
     Bakımevinde görevli veteriner hekimlerin kontrolünde ameliyatlara katılan ve hayvanların bakımı ile ilgilenen öğrenciler, burada gördükleri uygulamaların okullarının son yılında kendilerine çok katkısı olacağını belirtiyor.
     Öğrencilerden Tonca Root, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodruma hayvanların beslenmesi ve tedavilerinde yardım etmek için geldiklerini söyledi.
     Hollandada Bodrumdaki kadar sokak hayvanı olmadığını belirten Root, Hollandada sokaktan alınan hayvanlar birkaç hafta barınaklarda bakıldıktan sonra uyutuluyor. Ama burada hafta içi ameliyat edilen bir köpeği hafta sonu sokakta dolaşırken gördüm ve çok şaşırdım dedi.
     Diğer Hollandalı öğrenci Nienke Harmsen ise Bodrumda olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, gördüklerinin eğitimleri için çok faydalı olacağını kaydetti.
     Barınakta görevli veteriner hekim Aydın Coşkun, kendileri ile bazen Hollanda, bazen de Belçikadan öğrencilerin iletişime geçtiğini belirterek, Öğrenciler iki haftalığına geldi. Burada her gün ameliyat yapılıyor. Barınağımızda 500e yakın köpek var, onların ameliyatlarını izliyor, tedavilerini takip ediyorlar. Bakımlarını yapıyorlar diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hollandalı öğrenciler, Bodrumda hayvan barınağında eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER