Hozatın içme suyu altyapısı yenilendi

Hozatın içme suyu altyapısı yenilendi


TUNCELİ (A.A) - Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, ilçede içme suyu altyapısını yenilediklerini bildirdi.
     Konak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezine ihtiyaç halinde su sağlayan depodan ana şebekeye bağlantılı 1 kilometrelik asbestli borunun, içme suyu altyapı yenileme çalışmaları sırasında sağlıklı borularla değiştirildiğini belirtti.
     Yapılan yenileme çalışmasıyla Hozatta içme suyu sorunu yaşanmayacağını ifade eden Konak, 6 bin nüfuslu ilçemizi 25-30 yıl sonraya hazırlamak için altyapıyı ve üst yapıyı yenileme çalışmalarını imkanlarımız ölçüsünde sürdürüyoruz. Bir yerde yaşamın sürdürülebilir olabilmesi için öncelikli olarak içme suyunun olması gerekiyor. Biz de belediye olarak ilçemizde yaşayan vatandaşlara sağlıklı ve kesintisiz su verebilmek için şebeke yenileme çalışması yaptık ve ilave kaynaklar bularak su sorunumuzu çözdük. Yaptığımız çalışmalar sonucunda nüfusumuz 15-20 bine çıksa bile su sıkıntısı yaşamayacağız diye konuştu.
     Konak, asbestli borular nedeniyle ilçe dışında kullanılmayan 2 kilometrelik şebekede de gelecek yıl yenileme çalışması yapacaklarını ve bu hattan da vatandaşlara sorunsuz bir şekilde içme suyu vereceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Hozatın içme suyu altyapısı yenilendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER