Hozattaki fişleme iddiası

Hozattaki fişleme iddiası -Belediye Başkanı Konak: Sorumluların üzerine gideceğiz. Hukuksal ve yasal tüm haklarımızı kullanacağız


TUNCELİ (A.A) - Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, fişleme iddialarına ilişkin, Sorumluların üzerine gideceğiz. Hukuksal ve yasal tüm haklarımızı kullanacağız dedi.
     Dersim olaylarında hayatını kaybedenler için Mazgirt ilçesinde düzenlenen anma etkinliğine katılan Konak, fişleme iddialarıyla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.
     Hozatta küçük büyük, genç yaşlı herkesin fişlendiğini öne süren Konak, Fişlenenlerden biri de benim iddiasında bulundu. Hakkında biyografik bilgi fişi düzenlendiğini iddia eden Konak, İlçede yaşamını sürdüren herkes günlük takip altında. Burada özel yaşamımız, düşünce ve ifade özgürlüğümüz, sosyal ve siyasal yaşamımız ihlal edilmiş diye konuştu.
     Bu belgelerin toplumsal bir baskı aracı olduğunu ileri süren Konak, Sorumluların üzerine gideceğiz. Hukuksal ve yasal tüm haklarımızı kullanacağız dedi.
     Konak, Dersim olaylarında yaşamını yitirenlerin üzüntüsünü hala hissettiklerini sözlerine ekledi.
     Tunceli Valiliğinin, Hozat ilçesinde vatandaşların fişlendiği iddiasına ilişkin inceleme başlattığı bildirilmişti. İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmazın, iddialarla ilgili hazırladığı raporu Valiliğe sunduğu kaydedilmişti.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Hozattaki fişleme iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER