Hurda kamyon makaslarından bıçak imal ediyor

Hurda kamyon makaslarından bıçak imal ediyor -Erzincanda bıçak ustası Enver Keneş, hurdaya ayrılan kamyon makaslarındaki yassı çeliklerden çeşitli kesici aletler yapıyor


ERZİNCAN (A.A) - Barış Yalçınkaya - Erzincanda 72 yaşındaki bıçak ustası Enver Keneş, hurda kamyon makaslarındaki yassı çelikleri değerlendirerek, kesici aletler imal ediyor.
     Erzincan Sanayi Sitesindeki iş yerinde mesleğini sürdüren Keneş, bıçak, satır ve benzeri kesici aletlerin imalatında eski kamyon makaslarından (üst üste konulmuş yassı çeliklerden oluşan yay) çıkan çelik malzemeleri kullanıyor.
     Malzemeleri bıçak ve satır ebatında kesen Keneş, ocakta ısıttığı çeliğe çekiçle şekil veriyor. Keneş, zımparalama işleminin ardından sap taktığı bıçak ve diğer kesici aletleri satış için dükkanındaki rafa diziyor.
     Keneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bu meslek, dedemden babama, babamdan bana kaldı, benden de çocuklarıma kalmak üzere. Yaşım 72, 6 yaşımdan beri bu işi yapıyorum dedi.
     Günde iki büyük bıçak ya da dört küçük bıçak imal ettiğini dile getiren Keneş, tahta saplı bıçakları 30-50, çelik saplı bıçakları ise 30-65 Türk lirasına sattığını söyledi.
     Hurda kamyon makaslarındaki yassı çeliklerden bıçak, satır gibi kesici aletler ürettiğini, böylece geri dönüşüm sağladığını belirten Keneş, Ülkeye de katkısı oluyor bize de katkısı oluyor. Bıçak çeliğini önce ocaklarda ısıtarak dövüyoruz. Zımpara taşında biçim verdikten sonra sap takıp, bıçağı müşteriye teslim ediyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Hurda kamyon makaslarından bıçak imal ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER