Huzurevinin down sendromlu yardım meleği

Huzurevinin down sendromlu yardım meleği -ÇÜde Cilt Bakım, Güzellik ve Kuaförlük Bölümünü başarıyla tamamlayarak aldığı usta öğretici belgesiyle Adana Huzurevinde cilt bakım uzmanı olarak çalışan down sendromlu Ayşegül Kara, h


ADANA (A.A) - Volkan Kaşik - Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Adana Meslek Yüksek Okulu Cilt Bakım, Güzellik ve Kuaförlük Bölümünü başarıyla tamamlayan ve aldığı usta öğretici belgesiyle Adana Huzurevinde cilt bakım uzmanı olarak çalışan down sendromlu Ayşegül Kara, görevinin yanı sıra güler yüzüyle adeta huzurevinin yardım meleği oldu.
     Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde oluşturulan bir bölümde yaşlılara cilt bakımı yapan Ayşegül Kara (24), yaşlıların her türlü ihtiyacına koşuyor. Huzurevi sakinlerinin kızımız dediği down sendromlu Ayşegül, güler yüzüyle de yaşlılara moral veriyor.
     İlköğretimini tamamladıktan sonra İhsan Sabancı Kız Meslek Lisesi Kuaförlük Bölümünden mezun olan Ayşegül Kara, ÇÜ Adana Meslek Yüksek Okulu Cilt Bakım, Güzellik ve Kuaförlük Bölümüne dikey geçiş yaptı. Buradan da başarıyla diploma sahibi olan Kara, usta öğretici belgesi alarak Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvanın desteğiyle Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde işe başladı.
    
     -Çok mutluyum-
    
     Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimini başarıyla tamamlayıp aldığı usta öğretici sertifikasıyla huzurevinde işe başlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     Huzurevinde kalanlara cilt bakımı yaptığını belirten Kara, yaşlılara hizmet vermekten dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.
     Bakım yaptığı yaşlıların da çok mutlu olduğunu anlatan Karar, Bakım yaparken ben de mutlu oluyorum. Yaşlılar çok sevecenler. Onlara her türlü ihtiyaçlarında yardımcı oluyorum. Her zaman ziyaret ediyorum. Yaşlılara yardım ettiğim zaman bana Allah razı olsun, Allah tuttuğunu altın etsin gibi dualar ediyorlar. Bugünlere geldiğim için çok mutluyum dedi.
     Huzurevi sakini Meral Girici (82) ise cilt bakımı hizmetinden çok memnun olduklarını belirterek, Ayşegülü çocuğumuz gibi seviyoruz. Sanki evladımız gibi. Bize hürmet ediyor. Saçımıza bakıyor, her şeyimize koşuyor. Ayşegülün güler yüzü bize yetiyor diye konuştu.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Huzurevinin down sendromlu yardım meleği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER