Hz. Cemalüddin

Hz. Cemalüddin-i Seyyidinin kabri için türbe projesi -Hz. Muhammedin 13üncü kuşaktan torunu olan Hz. Cemalüddin-i Seyyidinin kabrinin bulunduğu Seydiler köyüne kabir ve türbe yapımı için proje hazırlandı (Fotoğraflı-Görüntülü


ANTALYA (A.A) - Antalyanın Manavgat ilçesine bağlı Seydiler köyünde Hz. Cemalüddin-i Seyyidinin kabrinin olduğu yere Manavgat Kaymakamlığı tarafından kabir ve türbe yapılacak.
     Selçuk Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı İnşaat Mühendisi Osman Orhan ve Öğretim Görevlisi Yüksek Mimar Haluk Hüsnü Korkmaz, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurluyu ziyaret ederek, Seydiler köyünde Hz. Cemalüddin-i Seyyidinin kabri ve türbesinin yeniden yapımı için hazırlanan proje hakkında bilgi verdiler.
     Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, toplantının ardından projenin uygulanacağı alanda incelemelerde bulundu. Bulgurlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Hz. Cemalüddin-i Seyyidinin Hz. Peygamberin 13üncü kuşaktan torunu olduğunu bildirdi.
     Vakıflar Genel Müdürlüğünde bulunan Osmanlı arşivlerinde de Hz. Cemalüddin-i Seyyidinin cami ve zaviye kayıtlarına rastlandığını vurgulayan Bulgurlu, çalışmanın projelendirilmesi konusunda Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne de teşekkür etti.
     Antalya Müftüsü Ahmet Çelik ise ülkenin manevi büyüklerinin yad edilmesinin önemli bir görev olduğunu vurguladı. Seydiler köyü halkının Hz. Peygamberin torunlarına komşu olma bahtiyarlığı içinde olduğunu belirten Çelik, Köylülerimiz bu bahtiyarlığı Antalya çapında, Türkiye çapında paylaşmak istiyorlar. Başlayan bu güzel projenin hayırla tamamlanmasını niyaz ediyorum. Biz Müftülük olarak bu tür yerlerin manevi limanlar olduklarına inanıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş / Güç Gönel
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER