Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler -Malatyada bazı sivil toplum kuruluşları, filme tepki gösterdi


MALATYA (A.A) - Malatyadaki bazı sivil toplum kuruluşları, Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepki gösterdi.
     Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Malatya Şube Başkanı Mahmut Balcı, Malatya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, kentteki 14 sivil toplum kuruluşu adına açıklamalarda bulundu.
     Birçok Müslüman ülkede farklı sıkıntıların yaşandığı bir dönemde, Hz. Muhammede hakaret içeren bir filmin gündeme gelmesinin zaman ayarlı bomba olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Balcı, filmin, Müslüman toplumları galeyana getirdiğini belirtti.
     Balcı, şunları kaydetti:
     Peygamberimize veya başka bir değerimize hakareti elbette kabul etmeyiz, bu tür girişimleri lanetliyoruz. Bu hakaret teşebbüslerini bertaraf edecek çabalarımız elbette olacaktır. Ancak bir anda bütün gündemlerin artmasının bir gayesinin olduğunu unutmamak gerekir. Hele İslam topraklarında bir değişim rüzgarının estiği, batının farklı sesler çıkardığı, Amerikada seçim yarışının hızlandığı bir dönemde böyle bir filmin yayınlanması, üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur.
     Filmin içinde bir film olduğunun göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Balcı, Tepkilerimizin ölçüsünü iyi ayarlamalıyız. Libyadaki gibi bir sonucu doğurabileceğini düşünerek tepkilerimiz kan kokusu almış köpek balığı saldırısına yol açmamalıdır dedi.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER