İçişleri Bakanı Güler:

İçişleri Bakanı Güler: Süreç dedik; nerelerde neler patladı, yurt dışından patladı, öbür taraftan geldi Ankarada patladı. Bu gayretlerin ne anlama geldiğini biliyoruz -Kim çözümden yanaysa o da elini taşın altına koysun


MARDİN (A.A) - İçişleri Bakanı Muammer Güler, Süreç dedik; nerelerde neler patladı, yurt dışından patladı, öbür taraftan geldi Ankarada patladı. Bu gayretlerin ne anlama geldiğini biliyoruz dedi.
     Bakan Güler, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlunu ziyaretinde yaptığı açıklamada, Mardinin uzun yıllardır mecliste bakan üyesinin bulunmadığını, kendisinin ise kısa süre önce bakan olarak atandığını belirterek, Şimdi sıra bizde, hizmet bayrağı bize geçti. Bu atamanın gerçekleşmiş olması sadece şahsıma duyulan değil, bütün Mardine duyulan bir itimadın neticesidir. Bütün Mardine tevdi edilmiş sorumluluğun ifadesidir. İnşallah bunun karşılığını vereceğiz. Bu çözüm sürecinde, bu bölge insanına, bu bölgenin yetiştirdiği bir insan olarak bana verilen sorumluluğu hep beraber yerine getirmeye çalışacağız diye konuştu.
    
     -Mardinlileri rüyalarına kavuşturacağız
    
     Yenişehir bölgesinin kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu şebekesinin yenilenmesi için valilik ve belediyenin büyük çaba içerisinde olduğunu bildiren Güler, Mardinde Kentsel Dönüşüm ve Tarihi Dönüşüm projelerinin çok önemli projeler olduğunu kaydetti. Güler, Tarihi Dönüşüm Projesinin Mardinin geleceği için çok büyük önemi olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
     Tarihi Dönüşüm Projesi, Mardinin turizm zenginliğini artıracak, tarihi dokusunu ortaya çıkaracak bir projedir. Mardinlilere sözümüz var. İnşallah Mardin Kalesini turizme açmak gibi bir hedefimiz var. İnşallah hedefimizi bu dönemde gerçekleştirip, Mardinlileri rüyalarına kavuşturacağız. Mardini dünyanın huzuruna çıkaracağız. AB projesiyle yürütülen ve Yenişehir kesiminin kanalizasyon ile atık su şebekesini kapsayan 41 milyon avroluk projesi yürütülecek. Bu hizmet 2013 yılında ihaleye çıkarılacak ve kazma vurulacak. Bu çok önemli bir hizmettir. Mardinin 60 yıldan bu yana ellenmeyen altyapısına geçen yıldan bu yana başladık. Dar yollarda alt yapıyı gerçekleştirmek çok kolay değil.
     Mardine yapılan hizmetin artarak sürmesi için hükümetin bir üyesi olarak elimden gelen gayreti sarf edeceğim. Bu Mardin için fırsattır. Kabinede yer almak, bu hizmetlerin gelmesi için bir fırsattır.
    
     -Çocuklarımızın huzur içerisinde yaşamasına vesile olacak
    
     İçişleri Bakanı Güler, daha sonra ziyaret ettiği AK Parti İl Başkanlığında partililere hitaben yaptığı konuşmada ise 41 yıl önce düz memur olarak başladığı görevi süresince, şube müdürlüğü, kaymakamlık, daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı, genel müdürlük, müsteşarlık, 5 ayrı valilik, milletvekilliği ve İçişleri Komisyonu Başkanlığı yaptığını ifade ederek, şimdi de bakanlık görevine atandığını söyledi.
     Bu çözüm sürecinde Mardini Türkiyenin örnek alabileceği bir model olarak bu milletin huzuruna getireceklerini kaydeden Güler, şöyle dedi:
     Biz yüzyıllardır burada farklılıkları zenginlik olarak özümsedik. Biz huzur ortamının, barışın, hoşgörünün, uzlaşının ne olduğunu biliyoruz. 30 yıldan beri Türkiyenin önünde bir ayak bağı var. Bunun giderilmesi için AK Parti ve onun Genel Başkanı Başbakan sayın Recep Tayyip Erdoğan sadece elini taşın altına değil, bütün göğsünü de koyarak, bir büyük sorumluluğu üstlendi. Bu çözüm iradesinin adresi AK Partidir ve onun Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğandır. Bugün muktedir bir iktidar var. Bunun iradesi inşallah çözüm sürecinde önemli bir noktaya geçecektir. Şimdi artık herkesin samimiyetini ortaya koyma zamanıdır. Hiç kimse farklılıklarla bizi, başka pazarlıklarla veya başka şartlara bağlı koymasın. Kim çözümden yanaysa o da elini taşın altına koysun. Bu silahların susmasıyla olur. Bir yanda silah bir yandan görüşme olmaz. Bütün Türkiye artık bu terörün bitmesini istiyor. Elbete akan kan durmalı, anaların gözyaşı dinmeli, Türkiye bunu hak etmiyor. Türkiye daha ileriye ve ortak güzelliklere bakmak durumunda. Mardin bunu yıllardır gerçekleştirdi, bunu korumanın çabası içerisinde. İnşallah bu barış ve huzur özgürlüklerin alabildiğine yaşandığı, hukukun sınırları içerisinde herkesin farklılığını, özgürlüğünü, hukukunu yaşayabildiği bir ortamda bunun kardeşlik içerisinde yürümesini bekliyor, biz de bunu bekliyoruz. Hükümet bunu sağlayacak atılımlar gerçekleştirecektir. Bizim bugün göstereceğimiz bu gayret ve inanç çocuklarımızın bu ülkede huzur içerisinde yaşamasına vesile olacak.
    
     -Şimdi test zamanı
    
     Bakan Güler, kendi adına Mardinden barış güvercinleri uçuracaklarına ilişkin bir demeç yazıldığını, bazılarının da buna karşılık cevaplar verdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bana o sözleri sorsalardı söyleyeceğim şu olurdu; Biz Mardinde güvercin uçurmayı biliriz, güvercinin en iyisini de biz tutmuş oluruz da güvercinlerin huzur içinde uçacağı barış ortamıdır önemli olan. Huzur ortamının değerini yıllardan beri biliyoruz. Güvercinlerimiz hep huzur ortamları için. Ama son yıllarda bunu bozmaya çalışan nifak ocakları var. Süreç dedik; nerelerde neler patladı. Yurt dışından patladı, öbür taraftan geldi Ankarada patladı. Bu gayretlerin ne anlama geldiğini biliyoruz. Şimdi hakikatten test zamanı, herkesin samimiyetinin ortaya çıkacağı zaman. Kim iyi niyetle çabasını ortaya koymak istiyorsa gelsin. Bu işe gönlünü koyan, elini taşın altına koyan siyasi irade elbette ki karşılığını görürse samimiyetle yoluna devam eder. İşte Türkiye böyle bir noktadadır. Bunu da gerçekleştirecek güçlü iradenin AK Partide olduğunu bir daha ifade ediyorum.
    
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın-Ümit Özdal
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber İçişleri Bakanı Güler: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER