İçişleri Bakanı Şahin Bitliste

İçişleri Bakanı Şahin Bitliste -Bakan Şahin: -Güvenlik ve özgürlük dengesinin korunması, insan haklarına ve hukuka saygının, vatandaş memnuniyetinin sağlanması hususları her şeyden önce personelimizin eğitimiyle doğrudan ilgilidir


BİTLİS (A.A) - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Güvenlik ve özgürlük dengesinin korunması, insan haklarına ve hukuka saygının, vatandaş memnuniyetinin sağlanması hususları her şeyden önce personelimizin eğitimiyle doğrudan ilgilidir dedi.
     Bakan Şahin, Bitlis Polis Meslek Yüksekokulunda (PMYO) düzenlenen mezuniyet törenine katıldı.
     Şahin, burada yaptığı konuşmada, böylesine anlamlı ve önemli bir günde Bitliste olmaktan ve gençlerin heyecanına ortak olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, seçkin bir eğitim kurumunda 2 yıllık eğitimini başarıyla tamamlayan 232 gencin Türk Polis Teşkilatına katıldığını söyledi.
     Mesleğe yeni adım atan gençlere başarı dileğinde bulunan Şahin, şöyle konuştu:
     Emniyet teşkilatımız iyi eğitilmiş, üstün vasıflı bu genç arkadaşlarımızla yeni bir güç ve dinamizm kazanacaktır. Bu kardeşlerimiz emniyet teşkilatımızda göreve başlayacak ve inanıyorum ki çok da başarılı hizmetler yapacaklar. Vatandaşlarımızın güvenlik güçlerinden yegane isteği huzur ve güven içinde, endişe duymadan yaşama, kendini korkusuzca ifade edebilme arzusudur. Günümüzde terör başta olmak üzere, dünyadaki birçok olumsuz gelişme insanların can ve mal güvenliğini daha çok tehdit eder hale gelmiştir.
    
     -Vatandaşa şefkatli yaklaşım önemli-
    
     Şahin, polis ve jandarmanın, mevzuatın verdiği görevleri, vatandaşa layık şekilde yapması için çaba gösterdiklerini bildirerek, polisin sokaktaki tavrıyla, vatandaşa yaklaşımıyla, sadece kendi kurumunu ve şahsını değil, devletin saygınlığını ve milletin varlığını temsil ettiğini kaydetti.
     Polisin ve jandarmanın vatandaşa karşı tutumu, davranışı, şefkatli yaklaşımının kendileri için büyük önem taşıdığına değinen Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:
     Güvenlik ve özgürlük dengesinin korunması, insan haklarına ve hukuka saygının, vatandaş memnuniyetinin sağlanması hususları, her şeyden önce personelimizin eğitimiyle doğrudan ilgilidir. Bakanlık olarak, polisimizin eğitimine her zamankinden daha fazla önem vermekte ve bu konuda devlet olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktayız. Her yıl teşkilat mensuplarımızın en az yarısını hizmet içi eğitime tabi tutuyoruz. Ayrıca her yıl 15 bin civarında yeni polis memurunu kadromuza dahil etmekteyiz. Son yıllarda polisimizin, topyekun güvenlik teşkilatımızın yakaladığı başarının sağlanmasında şüphesiz ki daha eğitimli ve nitelikli personelin büyük rol oynadığı aşikar bir gerçektir.
     Okuldan mezun olan polislere de seslenen Şahin, öğrencilerin okulda karşılıklı sevgi ve saygıyı, insan onuruna yakışır davranışları, kardeşlik, dostluk ve yardımlaşmayı öğrendiğini dile getirdi.
    
     -Emniyet teşkilatı en güvenilir kurumlar arasında-
    
     Emniyet teşkilatının, klasik bir kolluk birimi olmaktan çıktığını, sürekli kendini yenileyen bir kurum haline geldiğini ve kamuoyu araştırmalarında en güvenilir kurumlar arasında ilk sıralarda yer aldığını anlatan Şahin, şunları kaydetti:
     Güler yüzü, şefkati, her ne şart altında olursa olsun vatandaşın hizmetine koşmayı kendinize ilke ediniz. Sizler Türkiye Cumhuriyetinin, vatan ve milletin yılmaz bekçileri, ülkemizin ve emniyet teşkilatının geleceği olacaksınız. Göreve başladığınızda emniyet teşkilatımız sizlerle büyük bir güç ve dinamizm kazanacaktır. Eğitiminizde mesleki bilgi ve davranış kazanmanın yanında özgür düşünebilme, iyi muhakeme yapabilme, değişen toplum şartlarına ayak uyduran kişiler olarak yetişmenizi amaçladık.
     Bu amacın sürekli kılınabilmesi için Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, özgürlükçü, yeni fikirlere açık, toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk duygusuna sahip, mesleki etik değerlere bağlı, ekip olma alışkanlığını kazanmış, bilgi çağının polisleri olarak, Türkiyenin ve demokratik kazanımlarımızın emanetçisi olduğunuzu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız.
     Şahin, emniyet teşkilatının göreve yeni başlayacak polislerden üstün gayret ve dikkatli bir mesai beklediğine dikkati çekerek, Görevinizi hukuk üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüklerine bağlı olarak yerine getiriniz. Vatandaşlara iyi davranın. Vatandaşa şefkat ve güler yüzle muamele edin. Kutsal vatanımıza, aziz milletimize hizmet eden ve bu hizmet esnasında hayatını esirgememe noktasında tereddüt etmeyen bütün şehitleri rahmetle, gazileri minnetle anıyorum ifadelerini kullandı.
     Ailelere de seslenen Şahin, ailelerin çocuklarıyla övünç duyması gerektiğinin altını çizerek, Sizler gözünüzden bile sakındığınız çocuklarınızı, her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu vatana hizmet etsin diye bizlere emanet ettiniz. Mezun olan çocuklarınızla övünç duyuyorsunuz. Onlara duyduğunuz güven, duyduğunuz övünç sizin en tabii hakkınız diye konuştu.
     Gün içerisinde Diyarbakır Şehit Ali Gaffar Okkan PMYOda katıldığı mezuniyet töreninde bir polis memurunun söylediği Arkadaş adlı şiiri okuyan Bakan Şahin, Bitlis PMYOda uğradığı terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden ve şiirde anlatılan polis memuru Arslan Akkayayı da andı.
     Şahin, konuşmasının ardından katılımcılarla birlikte dönemi başarıyla tamamlayan polis memurlarına mezuniyet belgelerini verdi.
     Polis memurlarının yemin töreninden sonra program son buldu.
     Programa Vali Nurettin Yılmaz, Muş Valisi Ali Çınar, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Polis Akademisi Başkan Vekili Hasan Hüseyin Çevik, İl Jandarma Komutanı Albay Enver Aydın, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ile kurum müdürleri ve polislerin aileleri katıldı.
    
     Muhabir: Berin Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber İçişleri Bakanı Şahin Bitliste Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER