İçişleri Bakanı Şahin Diyarbakırda

İçişleri Bakanı Şahin Diyarbakırda -İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin: Bütün çalışmalarımızı özgürlük ve güvenlik dengesi birlikteliğini gözeterek, sürdürmekteyiz -Güvenlik güçlerimizin yakaladığı başarının sağlanmasında e


DİYARBAKIR (A.A) - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bütün çalışmalarını özgürlük ve güvenlik dengesi birlikteliğini gözeterek, sürdürdüklerini söyledi.
     Beraberinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Diyarbakıra gelen Bakan Şahin, Vali Mustafa Toprakı makamında ziyaret ettikten sonra Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulundan mezun olan polis adayları için düzenlenen törene katıldı.
     Bakan Şahin buradaki konuşmasında, Diyarbakırda 2 yıllık eğitimini tamamlayan 417 genci Türk Polis Teşkilatına kazandırmanın gurur ve sevincini yaşadıklarını belirterek, iyi yetişmiş ve üstün vasıflı bu gençlerle teşkilatın yeni bir güç ve dinamizm kazanacağını söyledi. Vatandaşların, güvenlik güçlerinden isteğinin, huzur ve güven içerisinde endişe duymadan yaşamak ve kendini korkusuzca ifade edebilme arzusu olduğunu belirten Şahin, başta terör olmak üzere dünyadaki bir çok olumsuz gelişmenin insanların can ve mal güvenliğini daha tehdit eder hale getirdiğini kaydetti.
    
     -Özgürlüklerin korunmasına çok ama çok özen göstermekteyiz
    
     Bakan Şahin, bu nedenle güvenlik hizmetinin, geçmişe göre daha çok ihtiyaç duyulan bir alan haline geldiğini vurgulayarak, şöyle dedi:
     Bakanlık olarak her gün gelişen ve değişen şartlara uygun olarak vatandaşlarımıza iç güvenlik hizmetini iyileştirerek ve geliştirerek en iyi şekilde sunmanın gayreti içerisindeyiz. Sunduğumuz tüm hizmetlerde olduğu gibi güvenlik hizmetinde de vatandaşımızın memnuniyetini daima ön planda tutmaktayız. Güvenlik hizmetlerini sunarken özgürlüklerin korunmasına da çok ama çok özen göstermekteyiz. Çünkü inanıyorum ki; özgürlüklerin olmadığı yerde güvenliğin de bir anlamı kalmamaktadır. Bu bilinç ve anlayışla bütün çalışmalarımızı özgürlük ve güvenlik dengesi ile birlikteliğini gözeterek sürdürmekteyiz.
     Polis ve jandarma, kendine emanet edilen malı ve canı iyi korumak, halkın huzur ve güven ortamını kalıcı hale getirmek, bireylerin temel hak ve özgürlüklerini güvence altına almakla görevlidir. Bu görevlerini iyi yapmak zorundadır. Aksi takdirde kendi varlık nedeni sorgulanır hale gelebilir. Biz bakanlık olarak polisimizin veya jandarmanın mevzuatın verdiği görevleri vatandaşımıza layık olan en iyi şekilde yapması için çaba göstermekteyiz. Polis, sokaktaki vatandaşımıza tavrı ve yaklaşımıyla sadece kendi kurumunu ve şahsını değil, devletimizin ve milletimizin saygınlığını da temsil etmektedir. Bu bakımdan polisin vatandaşa karşı tutumu, davranışı ve şefkatli yaklaşımı bizim için devletimiz için çok ama çok önem taşımaktadır.
    
     -Zihniyet değişimi gerçekleştirdik
    
     Güvenlik ve özgürlük dengesinin korunması, insan hakları ve hukuka saygı ile vatandaş memnuniyetinin sağlanması hususlarının her şeyden önce personelin eğitimiyle yakından ilgili olduğunu vurgulayan Bakan Şahin, İçişleri Bakanlığı olarak personelin eğitimine her zamankinden daha fazla önem verdiklerini ve bu konuda hiç bir fedakarlıktan kaçınmadıklarını anlattı.
     Şahin, her yıl teşkilat mensuplarının yarısını hizmet içi eğitime tabi tuttuklarını dile getirerek, şöyle devam etti:
     Çünkü eğitime yapılacak yatırımların boşa gitmeyeceği aşikar bir gerçektir. Bu çerçevede hükümet olarak güvenlik birimlerimizin eğitimi konusunda bir zihniyet değişimini gerçekleştirdik. Eğitim müfredatını insan ve hukuk odaklı hale getirdik. Müfredat değişikliğiyle birlikte güvenlik personelinin dikkat etmesi gereken etik değerler uluslararası standartlara uygun hale getirilmiş ve titizlikle uygulanmaya konulmuştur. Son yıllarda güvenlik güçlerimizin yakaladığı başarının sağlanmasında daha eğitimli ve nitelikli personelin istihdamı büyük rol oynamaktadır.
    
     -7 bin 333 öğrencimiz mezun olacak
    
     Bakan Şahin, üniversite mezunu gençleri polis teşkilatına kazandırmak ve eğitim düzeyini yükseltmek için 2005 yılında başlatılan uygulamayla çeşitli illerde 10 adet Polis Meslek Eğitim Merkezi açıldığını, 2003 yılında 13 olan polis meslek yüksek okulu sayısının da bugün 26ya yükseldiğini söyledi.
     26 polis meslek yüksekokulundan 2011 yılına kadar 55 bin 800 öğrencinin mezun olduğunu belirten Şahin, Bu artışın ardından 2002 yılında yüzde 18 olan yüksekokul ve üniversite mezunu polis oranımız bugün yüzde 80lere ulaşmıştır. Bu yıl okullarımızdan 360ü bayan olmak üzere 7 bin 333 öğrencimiz mezun olacak diye konuştu.
     Şahin, dünyadaki değişim ve gelişmelere bağlı olarak polisin yürütmüş olduğu hizmetlerde planlı ve projeli çalışmalara büyük önem verildiğini bildirerek, bu çalışmalar sonucunda özellikle asayiş suçlarında başarılı sonuçlar elde edildiğini sözlerine ekledi.
    
     -59 milyon kişiye hizmet veriyor
    
     Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise gücünü yasalardan alan polisin, 167 yıldır vatandaşların huzur ve mutluluğu, birlik ve beraberliği için gerektiğinde canı pahasına görevini başarılı bir şekilde yaptığını söyledi.
     Polisin, demokratik değerler ışığında insan hakları ve hukukun üstünlüğünü temel alan bir anlayışla güvenlik sektöründeki çağdaş gelişmeleri dikkatle izleyerek uygulamalarına yansıttığını vurgulayarak, şöyle dedi:
     Teşkilat olarak teknolojinin baş döndürücü bir şekilde ilerlediği günümüzde suçluların bir adım önünde stratejiler geliştirmeyi kendisine ilke edinerek, vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunma gayreti içerisindeyiz. Teşkilatımız, 74 milyonluk nüfusumuzun 59 milyonuna yani nüfusumuzun yüzde 80ine 81 il ve 891 ilçede hizmet vermektedir. Yapılan son kamuoyu araştırmalarında emniyet teşkilatımızın güvenirlikte ilk sıralara yükselmesi vatandaşlarımızın sunulan hizmetleri takdir ettiğinin en önemli göstergesidir.
     Güçlü bir emniyet teşkilatı için ilk ve en önemli şart eğitimdir. Kaliteli bir güvenlik hizmetinin iyi yetişmiş ve nitelikli personelle verilebileceği gerçeğinden hareketle polis akademisine bağlı 26 polis meslek yüksekokulumuzda 16 bin polis adayının bu projeksiyon ışığında eğitime büyük önem veriyoruz.
     Konuşmaların ardından dönem birincisi Cafer Kurnaz yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye giren öğrencilere, diploma ve ödülleri verilirken, yeminin ardından tören geçişi yapıldı.
     Törenin ardından polis adayları keplerini havaya attı.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın - Ümit Özdal
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber İçişleri Bakanı Şahin Diyarbakırda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER