İçişleri Bakanı Şahin Vanda:

İçişleri Bakanı Şahin Vanda: -Formalarımız ister sarı-lacivert, ister siyah-beyaz, ister sarı-kırmızı, ister yeşil-beyaz olsun, yeter ki sevgi olsun. Nefret, hainlik, düşmanlık olmasın


VAN (A.A) - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Formalarımız ister sarı-lacivert, ister siyah-beyaz, ister sarı-kırmızı, ister yeşil-beyaz olsun, yeter ki sevgi olsun. Nefret, hainlik, düşmanlık olmasın dedi.
     İçişleri Bakanı Şahin, Van Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonundaki deprem konutlarının kura çekiminin ardından Saran Holding tarafından yaptırılan spor salonunun açılışına katıldı.
     Bakan Şahin burada yaptığı konuşmada, yarının büyükleri olan Türkiyenin bugünkü gençleri ve çocuklarından gelecek adına çok ümitli olduğunu bildirdi.
     Nesilden nesile iyiliklerde örnek olarak hayatı yaşayıp emanet ettikten sonra bu dünyadan göç edeceklerini dile getiren Şahin, şunları söyledi:
     Bizden önceki nesilden iyilik duyduk ve gördük. Bildiğimiz, hissettiğimiz, yapabildiğimizin en iyisini yaptık ve yapmaya çalışıyoruz. Ama inanıyorum ki, 21. yüzyıl gençliği inşaatta, şehircilikte, eğitimde, sağlıkta, sanatta, bilimde ve sporda daha iyisini başaracaktır. Vanımızın başarılı kızı Nur Tatar, bir örnek ortaya koydu. Bu örnekler çoğalacak. Olimpiyatlarda Türk gençleri daha başarılı olacaktır. 21. yüzyılın Türkiyesi her alanda gıpta edilen bir Türkiye olacak.
     Milyonlarca dolar yatırımlarla gerçekleşen fabrikaların açılışının verdiği mutluluğun, gençlerin eğitimi ve sağlığı için yapılan yatırımların verdiği mutluluk kadar olamayacağını ifade eden Şahin, Bu çocuklarla bu mütevazi salonun açılışı, bir sanayi tesisinin açılışından daha lezzetlidir dedi.
     Açılışta Fenerbahçe forması giyerek katılan çocukları gösteren Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:
     Burada çocuklarımızın formalarının rengine bakılırsa bir takımı ifade ediyor ama Vanda farklı renklerden forma giyen başka sporcu gençler de var. Ama önemli değil, hepsi bizim takımımız, hepsi bizim rengimiz. Hepsi barışın ve sevginin rengidir. Neyi seversek sevelim. Formalarımız ister lacivert-sarı, ister siyah-beyaz, ister sarı-kırmızı olsun, ister yeşil-beyaz olsun, yeter ki sevgi olsun. Nefret, hainlik ve düşmanlık olmasın. Onun için yaşasın sevgi, yaşasın dostluk, yaşasın spor, yaşasın centilmenlik ve yaşasın kardeşlik.
     Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ise, depremin ardından çorbada bir tuzlarının olması adına bu tesisi yaptırdıklarını söyledi. Doğu ve Güneydoğuya 8. spor salonunu Vana yaptırdıklarını dile getiren Saran, bundan sonraki salonu ise Bingöle yapacaklarını bildirdi.
     Saran, amaçlarının çocukları spora teşvik etmek, daha sağlıklı nesillerin yetişmesine olanağa sağlamak olduğunu ifade etti.
     Konuşmaların ardından spor salonun açılış kurdelesi Bakan Şahin, Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran tarafından kesildi.
     Şahin, daha sonra beraberindekilerle salonu gezerek, yetkililerden bilgi aldı.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök / Yahya Öylek
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İçişleri Bakanı Şahin Vanda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER