İçme suyuna 8 milyon liralık yatırım

İçme suyuna 8 milyon liralık yatırım


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ASATın 8 milyon liralık yatırımla 100 kilometrelik içme suyu şebeke hattını yenileyeceğini bildirdi.
     Yeşiltepe, Özgürlük ve Ulus mahallelerinde ASAT tarafından gerçekleştirilen içme suyu yatırımlarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçından çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     İşçilerle bir süre sohbet eden Akaydın, yapılan çalışma ile eskiyen içme suyu şebekelerinin yenileyerek, içme suyu hatlarından kaynaklanan kayıp ve kaçakların önlenmesini amaçladıklarını ifade etti.
     Yeşiltepe Mahallesinde 3 bin 534 metre, Özgürlük Mahallesinde 5 bin 344 metre, Ulus Mahallesinde ise 670 metre şebeke yenilemesinin yapıldığını anlatan Akaydın, çalışmalar sonrasında üç mahallede toplam 28 kilometre içme suyu şebekesinin yenilenmiş olacağını kaydetti.
     Kayıp ve kaçak oranının en aza indirilmesi için en etkili çözümün içme suyu şebekesinin yenilenmesi olduğunu vurgulayan Akaydın, Kayıp ve kaçakların ana nedeni eskiyen içme suyu hatları. Eski hatlar zaman içerisinde yıprandığı için patlaklar ve kırılmalar yaşanıyor. Kayıp ve kaçak oranının en aza indirilmesi için en etkili çözüm içme suyu şebekesinin yenilenmesi diye konuştu.
     Akaydın, Dünya Bankası Kredisiyle hayata geçirilen Kepez, Muratpaşa, Aksu, Döşemealtı belediyeleri ile Kızıllı, Kurşunlu, Topallı, Fettahlı Bölgeleri İçmesuyu Şebeke ve Evsel Bağlantı İşi projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde toplam 100 kilometre içme suyu şebeke hattının, 60 kilometre de abone şube yolu hattının yenileneceğini bildirerek, Projenin yatırım maliyeti 8 milyon lira dedi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İçme suyuna 8 milyon liralık yatırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER