İftar aracı yollarda

İftar aracı yollarda


İZMİR (A.A) - Urlayı Tanıtma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ilçede her gün kimsesiz ve ihtiyaç sahibi 500 kişiye iftarlık veriyor.
     Dernek Başkanı Mustafa Mahir Burak, Urlayı Tanıtma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak 2003 yılından beri bu hizmeti her yıl artırarak devam ettirdiklerini, 2009 yılından itibaren kurulan iftar çadırını da başta kimsesiz ve ihtiyaç sahipleri olmak üzere vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi.
     Köprübaşı Demirciler Sokaktaki iftar çadırında her gün 300 kişiye sıcak yemek verdiklerini, 2003 yılından bu yana ise minibüslerle Urla genelinde kapı kapı dolaşarak tespit edilmiş 200 ihtiyaç sahibinin evine kadar iftar yemeği götürdüklerini kaydetti.
     Ramazanın yardımlaşmanın ön plana çıktığı, rızkın artırıldığı bir ay olduğunu vurgulayan Burak, Her kim bu ayda oruçlu bir kimseye iftar ettirirse günahlarının affına ve cehennemden kurtuluşuna vesile olur. Ayrıca ona, iftar edenin sevabı kadar sevap verilir ve iftar eden oruçlunun sevabında da bir eksilme olmaz. Bu iftarın, mükellef sofralar ve ziyafetler şeklinde düzenlenmesi de şart değildir dedi.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber İftar aracı yollarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER