Iğdırda ayakları olmayan oğlak doğdu

Iğdırda ayakları olmayan oğlak doğdu -Merkeze bağlı Halifeli beldesinde ayakları olmayan oğlak dünyaya geldi -Oğlağın sahibi Safa: Sakat doğan oğlak için tekerlekli ayak yaptıracağım


IĞDIR (A.A) - Iğdır merkeze bağlı Halifeli beldesinde ayakları olmayan oğlak dünyaya geldi.
     Hayvancılıkla uğraşan Mehmet Safa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamile olan keçisinin bir gün önce doğurduğu oğlağın doğuştan arka ayaklarının olmadığını söyledi.
     Yıllardır hayvancılıkla uğraştığını, böyle bir olayla karşılaşmadığını anlatan Safa, oğlağın ön ayakları üzerinde durabildiğini söyledi. Oğlağın bu şekilde yaşamasının zor olduğunu belirten Safa, Keçim dün gece doğum yaptı. Eşimle ahıra gittiğimizde gördüğümüz manzara bizi şaşırttı. Oğlağın arka ayakları yarım, hatta bir ayağı yok dedi.
     Oğlağın normal doğumla dünyaya geldiğini ifade eden Safa, oğlak için tekerlekli ayak yaptıracağını ifade ederek, Bu oğlak için yapılması gereken ne varsa yapacağım. Oğlağım sağlıklı görünüyor. Tekerlekli ayak yaptırırsam çok rahat hayatını sürdürecek. Çocuklarım oğlağın bu durumuna çok üzülüyor. Anne keçi de yavrusunun yanından ayrılmıyor. Umarım oğlak sağlıklı bir şekilde büyür diye konuştu.
     Veteriner hekim Hakkı Özbey ise bu tür doğumlarla karşılaşılabildiğini ifade ederek, Bu durum ya genetiktir ya da hayvana verilen ilaçlardan kaynaklanıyor olabilir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdırda ayakları olmayan oğlak doğdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER