Iğdırda şeftali fiyatları düştü

Iğdırda şeftali fiyatları düştü


IĞDIR (A.A) - Iğdırda şeftali fiyatlarının 30 kuruşa düştüğü belirtildi.
     Iğdır Ziraat Odası Başkanı Turgay Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şeftali fiyatlarındaki düşüşün üreticileri zor durumda bıraktığını söyledi.
     Üretimde yaşanan sıkıntılar nedeniyle çiftçinin üretimden uzaklaştığını belirten Akçay, şöyle konuştu:
     Ülke genelinde etkili olan kuraklık, pazarlama sıkıntısı, sulama, ilaçlama, mazot ve işçilik fiyatları, şeftali üreticilerini zor duruma soktu. Üretim ve pazarlanmada yaşanan sorun nedeniyle özellikle sofralık şeftalinin satış fiyatının aşırı düşmesi mağduriyeti de iyice arttırdı. Bu soruna kısa sürede çözüm bulunmalı.
     Şeftali üreticisi Oruç Yurtseven de, havaların sıcak geçmesinden dolayı ürün hasadının fazla olduğunu, fakat 30 kuruşa satılan şeftali için yeteri kadar alıcının bulunmadığını söyledi.
     Bir kilo şeftalinin üretim maliyetinin 70 kuruş olduğunu ifade eden Yurtseven, sözlerini şöyle tamamladı:
     2007 yılından bu yana üretimini yaptığımız şeftali fiyatları hiç bu kadar düşmemişti. Şeftali geçen yıl, sezon başlangıcında bir liradan satışa sunulmuştu. Ancak şu anda kilosu 30 kuruşa kadar düştü. Maliyetini karşılamadığı için bazı üreticilerimiz de ağaca zarar vermesin diye topladıkları şeftalileri yol kenarına dökmek zorunda kalıyor. Gübre pahalı, ilaç pahalı. Biz bunları hep veresiye aldı ve veresiyeleri ödeyemiyoruz.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Iğdırda şeftali fiyatları düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER