Iğdır Üniversitesi Öğretim Üyesi Zeynalov:

Iğdır Üniversitesi Öğretim Üyesi Zeynalov: Her üniversitede bir bitki müzesi olmalı


IĞDIR (A.A) - Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusif Zeynalov, her üniversitede bir bitki müzesinin olması gerektiğini bildirdi.
     Zeynalov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bitki müzeleri olduğunda ziraatçıların, sağlıkçıların, eczacıların ve bir çok bilim dalıyla uğraşan insanların bu bitki müzelerinden faydalanacağını belirtti.
     Yurt dışından gelen araştırmacıların ilk önce bitki müzelerini merak ettiğini ifade eden Zeynalov, Araştırmacılar geldikleri bölgeye ilişkin bilgileri orada bulur ve araştırmasına devam eder. Bu müze kimyacılar için çok önemli kimyasal içerikli bitkileri burada tespit edilir. Bundan dolayı bitki müzesi bütün üniversiteler için şarttır dedi.
     Zeynalov, şöyle devam etti:
     Bunun öğrenciler için önemli faydası var. Öğrenciler bu öğrendiklerini gerçek hayatlarında uygulamaya koyarlar. Bitkiyi bilmeyen bir araştırmacı çok şey bildiğini sanmasın. Çünkü dünyada bitkisel ilaçların yan etkileri çok fazla yok. Farklı hastalıkların oluşumunu engelliyor. Ancak kimyasal ilaçlar bir yeri olumlu etkiledikleri gibi başka yerleri de olumsuz etkileyebilir. Kimyasal ilaçlar çıktığından beri, hastalıkların sayısı bire bin arttı. Ondan sonra dünya bilim adamları düşündüler ve bunun sebebi kimyasal ilaçlardan olduğu tespit edildi.
     Gelişmiş ülkelerde bitkisel ilaç kullanımının yaygın olduğunu ifade eden Zeynalov, Bir çok ülke bitkisel ilaçlara dönmüş ve üretmeye başlamış. Kimyasal ilaçların kullanım alanları çok az bundan dolayı artık herkes bitkisel ilaç üretmeye başlamış. Bizim de artık adım atıp her üniversitede bir bitki müzesi kurmamız lazım diye konuştu.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdır Üniversitesi Öğretim Üyesi Zeynalov: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER