Iğdırlı öğrenciler Romanyaya gidecek

Iğdırlı öğrenciler Romanyaya gidecek


IĞDIR (A.A) - Iğdır Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Move ToLearn adlı Comenius Okul Ortaklığı projesi kapsamında 10 öğrencinin Romanyanın Pauleşti kentine gideceklerini söyledi.
     Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Merkez Alibey Köyü Ortaokulu tarafından yürütülen proje kapsamında öğrencilerin okul müdürü ve iki öğretmen öncülüğünde Pauleştide temaslarda bulunacaklarını belirtti. Ateş, proje kapsamında geçen yıl Romanyalı öğrencileri ağırladıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     "Bu hareketlilik esnasında tanışan öğrenciler skeçlerin İngilizce öğrenmedeki önemi, beden dilinin iletişimdeki yeri ve farklı kültürlerin benzerlikleri gibi konularda çalışmalar yaptılar. Bu hareketlilik boyunca da program çerçevesinde öğrencilerimiz bir hafta boyunca George Cosbuc İlköğretim Okulunda Türkiyeyi bölgemizi ve ilimizi tanıtacak. Öğretmenlerimiz eğitim sistemlerimizi karşılaştıracak, öğrencilerimiz derslere katılacak, skeç ve beden dili üzerine çalışmalar yapacak. Bu projedeki amaç aynı zamanda sosyalleşme adına bir başlangıç, Avrupalılık bilinci oluşturma, kültürel değişim faaliyetlerini yaygınlaştırma, farkındalık ve hoşgörü bilincini oluşturmaktır."
    
     Muhabir: Emrah Kocabey
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdırlı öğrenciler Romanyaya gidecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER