İhaleye fesat karıştırma davasında 227 yıl

İhaleye fesat karıştırma davasında 227 yıl hapis -Kastamonuda örgüt kurma ve ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla yargılanan 9 sanığa, toplam 227 yıl hapis cezası verildi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda örgüt kurma ve ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla yargılanan 9 sanığa, toplam 227 yıl hapis cezası verildi.
     Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Fikri Yazan, Mehmet Kutucu, İlhan Kalafatoğlu, Abdullah Küpoğlu, Kadir Çatal ve taraf avukatları katıldı.
     Duruşmada söz alan sanık Mehmet Kutucu, Kastamonuda birçok yenilik yapma düşüncesi olduğunu, ancak yargılanmadan dolayı iktisadi kriz yaşadığını söyledi.
     Suç işleyecek herhangi bir durumunun söz konusu olmadığını savunan Kutucu, şunları kaydetti:
     Türk devletini zarara sokacak her şeyden uzak dururum. Sizden adalet istemeyeceğim. Zaten siz adilsiniz. Adı geçen ihalelerin hiçbirine katılmadım. Hatta arkadaşlarımız Bizim işlerle neden ilgilenmiyorsunuz şeklinde düşünüyorlardı. Bu devleti zarara uğrattığım gerekçesiyle yargılanıyorum ama yaptığım şeyler tersini gösteriyor. İtham edildiğim suçlardan dolayı ileride çocuklarıma Senin baban bundan yargılandı diyecekler. Bu ülkeye, bu millete zarar verecek hiçbir faaliyette bulunmadım.
     Abdullah Küpoğlu da herhangi bir suç işlemediğini ifade ederek, Şirket ortağı ve yöneticisi olan Fikri Yazanın damadı olduğum için suçluysam, evet suçluyum dedi.
     Diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçları kabul etmeyerek ayrı ayrı beraatlarını talep etti.
     Mahkeme heyeti, verilen kısa aranın ardından, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve 23 ayrı ihaleye fesat karıştırma suçlarından sanıklar, Fikri Yazan, Mehmet Kutucu, İlhan Kalafatoğlu, Abdullah Küpoğlu, Kısmet Keşcioğlu, Zekeriya Gökmeşe, Yaşar Kömeç, Kadir Çatal ve Hüseyin Tuzcuya toplam 227 yıl hapis cezası verdi.
     Sanıklardan Fikri Yazan 43 yıl 9 ay, Mehmet Kutucu 20 yıl 10 ay, Abdullah Küpoğlu 16 yıl 8 ay ve İhsan Kalafatoğlu 27 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.
     Duruşmaya katılmayan sanıklardan Kısmet Keşcioğluna 29 yıl 2 ay, Zekeriya Gökmeşeye 12 yıl 6 ay, Yaşar Kömeçe 64 yıl 7 ay hapis cezası verildi. Bu üç sanık için yakalama kararı çıkarıldı.
     Sanıklar Kadir Çatal 8 yıl 4 ay ve Hüseyin Tuzcu da 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
     Kararın ardından sanık yakınlarının ağlayarak sinir krizi geçirdikleri görüldü.
     Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince 2009 yılında, Kastamonuda faaliyet gösteren 9 iş adamına yönelik, örgüt kurma ve ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla operasyon düzenlemişti.
     Operasyon sonrası çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kastamonu E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilen sanıklardan Fikri Yazan ve Mehmet Kutucu, 7 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
    
     Muhabir: Özkan Beyer/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber İhaleye fesat karıştırma davasında 227 yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER