İkiz bebekler anne karnında hayata bağlandı

İkiz bebekler anne karnında hayata bağlandı -Yaşadığı üç gebelik düşükle sonuçlanan, bir bebeği ise 6 aylık dünyaya gelen İzmirli Cavidan Özcanşenin ikiz bebeklere hamile kalması üzerine rahim boynu bağlanarak ikiz bebeklerini


İZMİR (A.A) - Yaşadığı üç gebeliği düşükle sonuçlanan, bir bebeği de 6 aylık doğan İzmirli Cavidan Özcanşenin ikiz bebeklere hamile kalması üzerine, rahim boynunun bağlandığı operasyon sayesinde ikiz bebeklerini sağlıklı olarak dünyaya getirdi.
     Universal Ege Sağlık Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cavidan Özcanşenin geçirdiği bir operasyonun ardından yaşadığı 2 gebelik, düşükle sonuçlandı.
     Özcanşenin üçüncü hamileliğinde ise 6 aylık olarak dünyaya gelen ve Boray adı verilen bebeği 4 ay boyunca kuvözde yoğun bakım altında tedavi görerek yaşama tutundu.
     Bir süre sonra ikinci bir bebek sahibi olmak isteyen Özcanşen, dördüncü hamileliğinde yeniden düşük yaşadı. Beşinci gebeliğinde ikiz bebeklere hamile kaldığını öğrenen Özcanşen, düşüğü engellemek için Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yakup Erata ile Op. Dr. Gürsoy Palanın gerçekleştirdiği rahim boynunun bağlanması yöntemi ile sağlıklı bir doğumla Ata ve Ateş verilen ikizlerini dünyaya getirdi.
     Prof. Dr. Erata, yaptığı açıklamada, Özcanşene uzun süre önce yapılan konizasyon (rahim ağzı kazıma işlemi) nedeniyle yaşadığı üç gebeliğin düşükle, birinin de erken doğumla sonuçlandığını belirterek, şu bilgileri verdi:
     Hastamıza daha önceki gebeliklerinde serklaj denilen teknikle rahim boynu dikiş atılarak bağlanmış. Bu uygulamanın, hastanın ikiz bebek beklediği de göz önüne aldığımızda kesinlikle yeterli gelmeyeceğini ve yine düşükle sonuçlanacağını düşündüğümüz için farklı bir uygulama yaptık. Abdominal serklaj denilen yöntemi rahim boynunu, karnı ameliyatla açıp dikişle bağlayarak gerçekleştirdik. Zor ve riskli bir uygulama, ancak başarılı oldu. Ardından yapılan tarama testinde artmış kromozom bozukluk riski nedeniyle (down sendrom riski) amniosentez dediğimiz anne karnındaki bebeğin içinde bulunduğu sıvıdan örnek alma işlemi de yapıldı. Sağlıklı bir hamilelik döneminin ardından 37. haftada bebekler, 2 kilo 480 gram ve 2 kilo 530 gram olarak dünyaya geldiler.
    
     -Çocuklarımı hayata bağlayan ipliği saklayacağım-
    
     Özcanşen ise bebeklerini kucağına alana kadar doğacaklarına inanamadığını, bebeklerin isimlerini dahi düşünmediklerini belirtti.
     Beşinci gebeliği olmasına karşın ilk kez sağlıklı bir hamilelik dönemi yaşadığını ifade eden Özcanşen, şunları kaydetti:
     Çok zor günler geçirdik. Şimdi üç oğlum var, binlerce kez şükrediyorum. Doğumdan sonra doktorum, bebeklerimi hayata bağlayan dikişten çıkan o ipliği bana verdi, ömür boyu saklayacağım.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İkiz bebekler anne karnında hayata bağlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER