İl Genel Meclisinde tahsis tartışması

İl Genel Meclisinde tahsis tartışması -Finikenin Sahilkent beldesi Kum Mahallesinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait alanın Finike Belediyesine kent meydanı olarak tahsis edilmesi teklifi, tartışma yaşanmasına neden oldu


ANTALYA (A.A) - İl Genel Meclisi mart ayı toplantısında Finike Belediyesine tahsis edilmesi düşünülen arazi tartışmalara neden oldu.
     İl Genel Meclisi, Başkan Vekili Hüseyin Çil idaresinde çalışmalarına devam etti. Toplantının açılışında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün Antalyaya gelişinin 83. yıl dönümü dolayısıyla AK Parti, CHP ve MHP gruplarının görüşleri dinlendi. Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
     Geçen aylarda yıkılan Güzeloba Mahallesindeki Fethi Bayçın Huzurevinin aynı alanda yapılıp yapılmamasıyla ilgili yaşanan tartışmalar üzerine Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunca hazırlanan rapor görüşüldü. Raporda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerince ileriki günlerde huzurevinin aynı yerde yeniden yapılmasıyla ilgili bir projenin hazırlandığını ve çalışmalara başlanacağı belirtildiği kaydedildi. 150 kişilik huzurevinin sakinlerinin bir bölümünün yakınlarının yanlarına, bir bölümünün de başka tesislere yerleştirildiğini belirtilen raporda, huzurevinin yıkılması nedeniyle hiçbir huzurevi sakinin mağdur olmadığı vurgulandı. Rapor oy birliğiyle kabul edildi.
     Alanya Güzelbağ beldesi sınırlarında bulunan Susuzdağ mevkisindeki Ayasofya Ören Yerinin turizme kazandırılması için Turizm Komisyonunca hazırlanan rapor da mecliste tartışıldı. Turizm Komisyonu Başkanı Mustafa Sayın, Roma ve Bizans dönemine ait önemli kalıntıların bulunduğu ören yerinin kaçak kazılar nedeniyle tahrip edildiğini, kentle ilgili acil çalışma yapılması gerektiğini bildirdi. Sayın, ören yerindeki bazı mezarların tarihi eser kaçakçıları tarafından dinamit kullanılarak parçalandığını da belirterek, güvenlik görevlisi dahi bulunmayan kent için yetkililerin harekete geçirilmesini istedi. Sayın, Ören yerlerimizi her gittiğimizde üzülerek dönüyoruz. Devletimiz her yıl buralardan milyarlaca lira para kazanıyor ancak buraların bakımı ve onarımı için yeterli destek sağlanmıyor diye konuştu.
     Rapor oy birliğiyle kabul edildi.
     Gündemde yer alan Finike ilçesi Sahilkent beldesi Kum Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 32 bin 263 metrekarelik alanın Finike Belediyesine kent meydanı olarak tahsis edilmesi teklifi tartışma yaşanmasına neden oldu. Bazı CHPli üyeler Finike Belediyesinden bu konuda herhangi bir talep gelmediğini ifade ederek, maddenin ertelenmesini istedi. AK Partili Ramazan Feten ile CHP sözcüsü İlhan Buğdaycı, tahsisle ilgili tartıştı.
     MHP Grup Sözcüsü Zeki Tunç, tahsisin yapılması için Hukuk ve Turizm Komisyonunun uygunluk raporu verdiğini belirterek, ertelemenin gereksiz olduğunu savundu. Oylamaya sunulan madde tahsisle ilgili diğer raporlarında hazırlanması için gelecek ayki meclis toplantısına ertelendi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber İl Genel Meclisinde tahsis tartışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER