İl Genel Meclisi, yılın ilk toplantısını

İl Genel Meclisi, yılın ilk toplantısını yaptı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep İl Genel Meclisi, 2013 yılının ilk toplantısını yaptı.
     İl Özel İdaresi Encümen Salonunda yapılan toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Meclis Başkanı Menderes Karaduman, toplantının açılışında, 2012 yılını geride bıraktıklarını ve 2013 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdiklerini belirtti. Yeni yılın herkese hayır getirmesini dileyen Karaduman, 2013 yılında güzel hizmetlere hep birlikte imza atacaklarını kaydetti.
     Karaduman, Büyükşehir Yasası olarak bilinen 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile köylere daha fazla hizmet götürüleceğine inandığını söyledi.
     Açılış konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemde bulunan 2 madde oy birliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi.
     Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Yalçınkaya ile AK Parti Grubundan Hatice Betül Büyükbeşe, geçtiğimiz günlerde Antalyada düzenlenen ve 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun tartışıldığı toplantı hakkında bilgi verdi.
     Toplantıda daha sonra Sosyal ve Kültürel Hizmetler Daire Başkanlığına atanan Oya Alpay, il genel meclisi üyelerine kendisini tanıttı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İl Genel Meclisi, yılın ilk toplantısını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER