İl Genel Meclisi Başkanı Alkış:

İl Genel Meclisi Başkanı Alkış: -Gökçe Barajı, Yalovanın tüm yükünü kaldıramayacaktır. Alternatif su kaynaklarının mutlak surette araştırılması lazımdır


YALOVA (A.A) - İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, Gökçe Barajı, Yalovanın tüm yükünü kaldıramayacaktır. Alternatif su kaynaklarının mutlak surette araştırılması lazımdır dedi.
     Alkış, gazetecilere yaptığı açıklamada, su sempozyumu ile yaşanan su problemlerine kalıcı çözümler üretilmesinin amaçlandığını belirtti. İlin tüm yükünü Gökçe Barajının kaldırmasının mümkün olamayacağına vurgu yapan Alkış, alternatif su kaynaklarının oluşturulması gerektiğini söyledi.
     Ortaburun Sulama Suyu Göletinin içme suyu amaçlı bir dönüşümden geçirilmesini de teklif eden Alkış, şöyle konuştu:
     Eğer mevcut Gökçe Barajı ile hedeflenen 750 binlik Yalova nüfusunun su ihtiyacını karşılayacağımızı düşünüyorsak aldanırız. Yalovanın yeni su kaynaklarına ihtiyacı vardır. DSİnin Kurtköyde, Gökçe Barajının üstüne ikinci bir baraj ve Kaytazderede bir baraj daha yapılması söz konusu. Yine Ortaburunda sulama suyu amacıyla yapılan göletin acilen içme suyu amaçlı kullanılmalı ve bu yöndeki dönüşümü sağlanmalıdır. Bu gölet Çalıca, Ortaburun, Çınarcık ve Korunun su sıkıntısı durumunda destekleyici bir rezerve dönüştürülmesi gereklidir. Yine altyapının da bir an önce oluşturulması şarttır. Biz burası ile ilgili DSİye gerekli yazıları da yazdık. DSİ bu göletin bölgedeki tarımsal sulama anlamında rantablı olup olmayacağını inceleyecek. Yalovada su hoyratça kullanılıyor. Bu ileride bir risk oluşturacaktır. Gökçe Barajı, Yalovanın tüm yükünü kaldıramayacaktır. Alternatif su kaynaklarının mutlak surette araştırılması lazımdır.
     Konu üzerinde hassasiyetle durduklarını belirten Alkış, Yalova, su konusunu masaya yatıracak. Bu organizasyona herkesin katılması gerekli. İlerleyen zamanlarda bence Yalovada su yönetim birlikleri oluşturulmalı. Adil paylaşım ve iyi yönetim su problemlerini ortadan kaldırır diye konuştu.
    
     Muhabir: Nedim Güler / Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber İl Genel Meclisi Başkanı Alkış: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER