İl genel ve belediye meclislerinin yerine

İl genel ve belediye meclislerinin yerine il meclisi


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, büyükşehirlerde il genel ve belediye meclislerinin kaldırılarak, yerine tek bir il meclisi oluşturulmasına yönelik bir formül üzerinde durulduğunu bildirdi.
     Zeybekci, Basın İlan Kurumu Denizli Şubesinin organize ettiği Cumartesi Buluşmalarında yaptığı konuşmada, Denizlinin de aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir statüsüne alınmasıyla ilgili yasal düzenlemenin, bu ay içerisinde komisyonlarda ele alınmasını ümit ettiklerini ifade etti.
     Yapılacak yasal düzenleme çerçevesinde özel idareler ve il genel meclislerinin kalkması yönünde de bir görüş olduğunu dile getiren Zeybekci, Büyükşehirle ilgili il genel meclisi ve belediye meclisinin iptal edilip, tek bir il meclisine dönüştürülmesiyle ilgili bir formül tartışılıyor dedi.
     Zeybekci, Türkiyede ihtiyaçların giderilmesi ve sorunların çözümü açısından yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini de dile getirerek, bir çok sorunun çözülememesinin nedeninin merkeziyetçi yönetim anlayışından kaynaklandığını savundu.
     Türkiyede her yıl 50-60 bin öğretmen ataması yapıldığını, atanmak için bekleyen de yüz bin öğretmen adayının bulunduğunu, ancak bir türlü de öğretmen sorununun, benzer şekilde doktor sorununun çözülemediğine işaret eden Zeybekci, şunları kaydetti:
     Burada ben şunu söylüyorum, devletin öğretmen listesi olsun, bunları yine Milli Eğitim Bakanlığı belirlesin, ama öğretmenleri il kendisi işe alsın. İl yönetimi, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen listesinden atama yapsın, öğretmen eş durumundan veya diğer durumlardan başka yere tayin isterse bonservisi verilsin, ama gideceği yerde işe girip giremeyeceğini bilemeyiz. Buna insani değil diyorlar. Peki bizim Çameli ilçemizin köyündeki çocuğumuzun öğretmensiz kalması insani mi, böyle bir şey öneriyorum. İlçelere ve köylere gittiğimde halkım benden öğretmen, doktor istiyor. Siyasetçi bununla ilgilenmemeli.
     (MUS-ALK-UFK)
<< Önceki Haber İl genel ve belediye meclislerinin yerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER