İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Akkuşun tesis ziyaretleri


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, bazı hayvancılık ve süt işleme tesislerini ziyaret etti.
     Akkuş, merkeze bağlı Gökçalı köyünde büyükbaş hayvancılık işletmesine ait ağıl ve süt sağım ünitesi ile Ezine ilçesindeki süt ve süt ürünleri işleme ve üretimi yapan tesisleri gezerek ilgililerden bilgi aldı.
     Çanakkalenin, Türkiyenin önemli süt üretim merkezleri arasında yer aldığına işaret eden Akkuş, Tarımsal ekonomi içinde süt üretiminin önemli paya sahip olması bu işletmelerin önemini artırmaktadır. Müdürlük olarak sektörün sorunlarının yerinde tespit edilmesi ve çözüm önerileri sunulması açısından bu ziyaretler bizim açımızdan çok önemlidir dedi.
     Akkuş, Çanakkaledeki hayvancılık işletmelerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan teşvik ve hibe desteklemeleri sayesinde büyüdüğünü dile getirerek, Son yıllarda 100 başın üzerinde birçok modern hayvancılık işletmesi kuruldu. Toplu sağım sistemleriyle bu işletmelerden kaliteli süt elde ediliyor. Bunlar süt işleme tesislerinde işlenerek ilimizle özdeşleşen Ezine peyniri üretiminde kullanılıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER