İl Sağlık Müdürlüğünden Ambalajlı Su Raporu

İl Sağlık Müdürlüğünden Ambalajlı Su Raporu açıklaması


BARTIN (A.A) - Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi adıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşunun hazırladığı Ambalajlı Su Raporuna itibar edilmemesi istendi.
     İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ambalajlı sularla ilgili söz konusu sivil toplum kuruluşunca hazırlanan raporun bilimsel bir dayanaktan yoksun olduğunun görüldüğü belirtildi.
     Bilimselliği tartışmalı bir rapora dayanılarak haksız yere kamuoyunda infial uyandırmaya çalışmanın etik bir davranış olmadığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:
     Su dolum tesisleri, halk sağlığı müdürlüklerimizce ve bakanlığımız merkez teşkilatınca düzenli olarak denetlenmekte alınan numunelerde hem mikrobiyolojik hem de kimyasal olmak üzere toplam 56 parametrenin analizi yapılmaktadır. Yapılan denetimlerde geçici aksaklık tespit edilen firmalara uygunsuzlukların neler olduğu anlatılmakta ve aksaklıklarını gidermeleri için 1 hafta süre verilmektedir. Tespit edilen uygunsuzluk düzeltilemeyecek boyutta ise firmanın faaliyetine izin verilmemektedir. Söz konusu raporda iddia edildiği gibi 30 çeşit kirleticiye rastlanan bir suya sağlıklıdır raporu verildiğini beyan etmek akıl dışıdır. Bakanlığımızın su güvenliği konusundaki hassasiyeti ve aldığı tedbirler kamuoyunun malumudur. Halkımızın bu ve benzeri asılsız haberlere itibar etmemesini diliyoruz. Ayrıca Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün denetimi altında olan, ilimiz Kaman köyü hudutlarında faaliyet gösteren doğal kaynak suyu işletmesi de yılda en az 4 dört defa müdürlüğümüz ekiplerince yerinde denetlenen ve herhangi bir sorunla karşılaşılmayan bir işletmedir. Hal böyle iken Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesi, bahse konu işletmenin sıhhi denetimimiz altında olduğunu ve müdürlüğümüzün su güvenliğine verdiği önemin bilinmesi hususlarını kamuoyuna saygıyla duyururuz
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber İl Sağlık Müdürlüğünden Ambalajlı Su Raporu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER