İl Sağlık Müdürlüğünden buğday ekmeği önerisi

İl Sağlık Müdürlüğünden buğday ekmeği önerisi -Alış veriş merkezilerine kurulan stantlarla tam buğday ekmeğinin önemi anlatılıyor


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Musafa Uzun, kurdukları satantlarla tam buğday ekmeğinin önemini anlattıklarını belirtti.
     Uzun, yaptığı açıklamada, tam buğday ekmeğiyle ilgili bazı alışveriş merkezlerinde kurduğu stantlarla insanları tam buğday ekmeği konusunda bilgilendirdiklerini aktardı.
     Ülkede beslenme bozukluğunun sebep olduğu bir çok hastalık bulduğunu dile getiren Uzun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     "Ülkede en fazla tüketilen gıda maddelerinin başında ekmek geliyor. Ekmeği sofralarımızdan hiç eksik etmeyiz. Bazen pilavla, kimi zaman da makarnayla bile yenen bir gıdadır ekmek. Ekmeği bu kadar tüketen bir toplum olarak, sağlığımıza olumlu katkısı olan ekmekler mi tüketiyoruz sorusu akla gelmelidir. Son yıllarda aşırı beyaz ekmek tüketmek gibi yanlış bir alışkanlığa sahibiz. Ekmek ne kadar beyaz olursa, o kadar iyidir düşüncesi yanlıştır. Çünkü buğdayın asıl önemli değerli besin öğeleri kabuğunda veya kabuğuna yakın kısmında ve çekirdek kısmındadır. Bu sebeple, beyaz undan yapılmış ekmekleri tüketmemeyi öneriyoruz. Onun yerine tam buğday unundan yapılmış ekmek ve unlu mamullerin tüketilmesini özellikle tavsiye ediyoruz."
     Dr. Uzun, tam buğday unu ekmeği tüketme alışkanlığı ile beslenme bozukluklarına bağlı birçok hastalıkları önlediğini, besleyici değeri fazla olduğundan metabolizma açısından da son derece faydalı olduğunu dile getirdi.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber İl Sağlık Müdürlüğünden buğday ekmeği önerisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER