İl Ticaret Müdürlüğü Şube Müdürü Gezik:

İl Ticaret Müdürlüğü Şube Müdürü Gezik: -"Manavgatta yaklaşık 700 iş yeri denetledik. 60 işyerinin etiketsiz ürün sattığını tespit ettik"


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret Müdürlüğü Şube Müdürü Muzaffer Gezik, Manavgatta 700 iş yerinden 60ının etiketsiz ürün sattığını tespit ettiklerini bildirdi.
     İl Ticaret Müdürlüğü Şube Müdürü Muzaffer Gezik, oluşturulan 20 kişilik ekiple ilçedeki 5 noktada denetim yaptıklarını kaydetti. Manavgatta yaklaşık 700 iş yerini denetlediklerini belirten Gezik, 60 iş yerinin etiketsiz ürün sattığını tespit ettiklerini açıkladı.
     Manavgatın etiket kullanımında il merkezinden daha iyi durumda olduğuna değinen Gezik, denetimler sırasında kullanılmayan her etiketsiz ürün için 291 lira ceza uygulandığına dikkati çekti. Gezik, "Amacımız, kimseyi mağdur etmek değil, etiket koyma alışkanlığını yerleştirmek. Manavgatta Kapalı Çarşıda sorun halledilirse pek fazla problem kalmaz" dedi.
     Manavgatta garanti belgesi ve kullanma kılavuzu üzerine de denetim yapacaklarını anlatan Gezik, etiket denetiminde olduğu gibi bu denetimlerde de ürün başına 291 lira idari ceza uygulanacağını belirtti.
     Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, uygulamanın esnafın etiket kullanımı konusunda etkili olacağını kaydetti. Bulgurlu, "İnşallah bundan sonraki denetimlerde yüzde 10 olan uygunsuzluk oranı tamamen biter. Antalya merkezden daha iyi durumdaki Manavgat esnafına teşekkür ediyoruz. Ama bunu yeterli bulmuyoruz. Çünkü bizim kriterimiz Antalya değil. Bizim kriterimiz dünyanın en iyisi olmak" diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber İl Ticaret Müdürlüğü Şube Müdürü Gezik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER